Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 134
Cuina núm. 134. Juliol 2012

Sardines. Idees per cuinar el peix més estiuenc

En aquest número

Mercat / Al cistell

Fartó

La parella de fet de l'orxata

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Kikos

Un aperitiu salat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Anguila

Una vida entre el mar i el riu

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Mongeta tendra

Un plat de verdura clàssic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Móra

Esferes de fruita vermella

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Gasosa

Estiuenca i tradicional

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tonyina de llauna

Sempre a punt per menjar

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Formatge Urgèlia

El tendre cremós de la cooperativa del Cadí

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

'Asado de tira'

El costellam boví de l'Argentina

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Una aposta per l'alta xarcuteria a Barcelona

Els quatre germans Pedró porten les regnes de les botigues La Garriga, on la qualitat és una obsessió

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Riera Ordeix, llonganissa de Vic

Ànnia Monreal (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Barreja de sensacions

Dos caves expressius, dos vins negres i un experiment reeixit

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

Els grans vins de l'altell de Les Coques

Aquest restaurant tarragoní amaga un tresor...

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de juliol

Els pobles i les viles de mig Catalunya celebren, aquest mes, la festa major. Sant Pol de Mar n'és un, i Carme Ruscadella s'hi inspira.

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Fruites de ponent

Passem la plana de Lleida pels fogons per tastar la millor fruita d'estiu d'una manera gustosa i sorprenent. Ho descobrim amb quatre cuiners de la zona, que ens han preparat propostes arrelades a les terres de Ponent.

Francesc Castro (text), J. A. Sánchez Amorós, M. Romero, X. Andreu, J. Gómez (receptes), AJJ Estudi i David Del Val (fotografia), Dani Muntaner (cuina)

Fogons

Sardines

Fresques, que bones que són! D'Arenys de Mar o de Santurce, les sardinades fan festa, fan estiu! Però, més enllà de la brasa, també descobrim un receptari acurat amb un peix blau que guanya posicions a l'alta cuina.

Marta Rodríguez (text), Pep Nogué (receptes), Becky Lawton i Enrique Marco (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres

Bombons

La fruita vermella (aranyons, maduixes, gerds) és la protagonista d'uns bombons que són una temptació per tancar l'àpat.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Quim Casellas

Casamar

Ha estat l'última estrella Michelin a fixar-se en el mapa gastronòmic català. El xef, amb la seva germana Maria a la sala, ha agafat el timó del restaurant familiar per aventurar-se en una travessia culinària de referència a la zona. Llafranc és el port de sortida per a una proposta propera, que creu en el producte local i que navega entre plats de l'Empordà i de l''slow food'.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

Gelats

L'artesania busca els sabors reals

Ànnia Monreal (text) / Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

CatSkills

Els millors alumnes d'hostaleria de Catalunya

Vint-i-cinc estudiants de cuina, servei i pastisseria dels centres de formació professional catalans van competir per seleccionar quin era el millor de cada especialitat. Els tres guanyadors ens representaran a la final estatal de Madrid.

Marta Puigferrer (text), Mariona Villavieja (fotografia)

Sortim / Restaurants

Braseria de l'Era

El Pallars Jussà a la brasa

Carme Gasull (text) / David del Val (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

La tòfona d'estiu

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Pep Nogué (text)

Opinió / Petits fours

Qui serveix?

Calen cambrers que siguin professionals de debò

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Copa freda d'herbes i iogurt amb tomàquet

Carme Ruscadella

Entremès de festa major

Carme Ruscadella

Arròs de llagosta de festa major

Carme Ruscadella

Flam borratxo de cava

Carme Ruscadella

Amanida de figues i foie

Josep Gómez

Tàrtar de salmó amb meló i mango

Josep A. Sánchez Amorós

Bunyols de poma amb crema cremada

Manel Romero

Préssec de Pinyana i cardamom amb coca d'oli i formatge

Xavi Andreu

Terrina de sardines amb pebrots del piquillo, olives i tàperes

Pep Nogué

Sardines amb ceba i tomàquet

Pep Nogué

Escabetx de sardines amb olives de Kalàmata

Pep Nogué

Rossejat

Pep Nogué

Gerds amb sucre

Jordi Roca

Aranyons i groselles coberts

Jordi Roca

Maduixes amb crema i xocolata

Jordi Roca

Entrepà vegetal

Montse Tàpia

Foie gras amb escabetx i oli de pastanagues dolces i ceba a la brasa

Quim Casellas

Calamarsets a la planxa amb puré de pebrot vermell i xips d'alls tendres

Xavier Matarrodona

Salmó salvatge i peres

Pilar Espachs

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto