Snacks de Nadal per començar bé el gran dinar de l'any
Per fer boca / Gastropistes
Més enllà de Sant Esteve
Sí, apostem perquè els canelons no faltin mai a taula, de rostit i fets com ho feia l’àvia. Però també hem de reivindicar que aquests rotlles de pasta saborosos siguin un plat molt més habitual, amb farciments i salses diferents.
Per fer boca / Taula Reservada
Quan no canviar és l'opció transgressora
Marc i Sara Cuenca agafen el relleu de Can Pineda conservant-ne el caràcter històric
Per fer boca / Genis del Foc
Arnau Muñó
Direkte Boqueria
Llançar-se a l’aventura amb un projecte personal, com és una barra de degustació a la porta del darrere del mercat més turístic de Barcelona, va tenir premi. Només vuit mesos després, el Fòrum Gastronòmic el designava Millor Cuiner 2018. I l’aventura d’èxit continua per als nou comensals per servei que hi tasten plats de fusió catalano-asiàtica.
Per fer boca / Postal Gastronòmica
El Friül, lluny de la pizza i Fellini
Aquesta regió italiana fuig dels estereotips típics del país de la bota. Té una identitat pròpia i, a la cuina, destaca pel frico, el plat tradicional, i pels vins blancs.
Per fer boca / Sopa de lletres
Per Tots Sants vam celebrar...
Halloween! És així, reconeguem-ho. D’acord, també vam fer la Castanyada i fins i tot vam comprar panellets o, els més tradicionalistes, els vam fer a casa. Perquè, no ho dubteu pas, cada cop celebrem més i més variat.
A la cuina / menú del mes
Menú de desembre
Fugint de la voràgine dels àpats de Nadal plens de productes gurmet, Francesc Murgadas ens proposa un menú del dia a dia o per a una trobada informal amb els amics. Els productes seleccionats han estat l’alquequengi, per fer uns entrants exòtics; la bleda, per fer una quiche; el rap, com a plat central del menú, i el vi dolç, per a les postres.
A la cuina / El xef a casa
Un basc clàssic amb pil-pil
Duel de cuiners. Aquest mes, Pep Nogué i el professor de cuina Juan Miguel Iñíguez se citen per preparar un plat mariner amb un peix, el bacallà, i una salsa, el pil-pil, d’aires bascos.
A la cuina
Snacks de Nadal
Són la porta d'entrada al gran dinar de l'any. Per començar els àpats festius de la millor manera, us proposem quatre entrants molt originals i fàcils de fer -perquè no hàgiu de passar encara més hores a la cuina- i aperitius per maridar-los.
A la cuina / Masterclass
Escumes
Són una emulsió produïda entre un gas (N2O) i un líquid amb gust. Amb la popularització del sifó, les escumes van entrar a la cuina de casa per fer aperitius, plats principals, còctels... Fredes o calentes, dolces o salades, són una manera subtil de substituir les salses de sempre per un element més lleuger, però també saborós.
A la cuina
Festes Veggie
Carn d'olla, gall dindi, canelons! La tradició ens porta unes receptes concretes que sembla impossible rebutjar. Però els temps han canviat i, en molts casos, els plats més entranyables no s'adiuen del tot a la dieta actual. No patiu, que tot té solució! Podeu adaptar les receptes clàssiques de Nadal suprimint-ne la proteïna d'origen animal, o bé crear menús alternatius que, potser, seran els clàssics de demà.
A la cuina / Plaers saludables
De postres, fruita!
Per Nadal, fer els deures no és senzill, ja que tenim la tendència de pensar en menjars exòtics que també afecten la fruita de les postres
A la cuina
Tòfona
Aquest fong singular, que hem de rebuscar en amagatalls sota terra, és difícil de catalogar. La tòfona, blanca o negra, destaca per un gust complex i una aroma potent que embriaga o, tot el contrari, desperta el rebuig dels nassos més delicats. Per això, cal fer-la servir en dosis petites per convertir-la en un detall de sabor rústic incomparable. Crua, fresca, laminada, ratllada... gaudiu de la tòfona en receptes senzilles i de cocció curta. Obriu els narius i assaboriu-la!
A la cuina / Les postres de casa
Torrons de Nadal
Avellanes, ametlles i nous. Tres varietats de fruita seca per a tres torrons clàssics. Al desembre, no poden faltar aquests dolços típics del Nadal, per això Gemma Clofent ens proposa tres receptes per elaborar-los a casa. I, si us animeu a fer-ne uns quants més, poden ser un regal gastronòmic perfecte per a aquestes festes!
Al celler / Remena, nena
Rara39, una rara avis al Raval de Barcelona
Una proposta simpàtica que combina còctels bé de preu i la possibilitat de tastar plats de fusió
Al rebost / Decàleg
Llamàntol
El cosí gran
Parent llunyà de la llagosta i de carn molt apreciada, és el crustaci més gros de la família europea. Amb un alt contingut en proteïnes i pocs greixos, el gust intens del llamàntol llueix al receptari festiu amb plats per a tothom.
Al rebost
Els sabors locals de l'hivern
El Nadal dóna el tret de sortida a l’hivern, i alguns dels productes propis d’aquesta estació que podem tastar a les comarques barcelonines se centren en un aviram exquisit i un producte d’horta excel·lent: la col.
Al rebost / Tant de gust
Croquetes com les de les nostres àvies
“Les bones croquetes són molt cremoses per dins i cruixents per fora, i no és fàcil aconseguir-ho.”
Al rebost / L'Adreça
Els gustos de la veritable Itàlia
La Bottega pretén acostar-nos la cultura culinària italiana venent ingredients típics d’alta qualitat i presentant-ne d’altres de menys coneguts al nostre país. Aquesta botiga s’estrena al centre de Sant Cugat del Vallès per oferir els gustos de la veritable Itàlia.
- Entrants exòtics
- Coca de bledes
- Boles de formatge de cabra farcides de codonyat, fruita seca i herbes aromàtiques
- Snack de moniato i foie-gras d’ànec amb gelatina de vi dolç i pinyons
- Mossos de vieira amb maionesa de safrà i ous de salmó
- Coco-xia púding, mango, alvocat i gelatina de iuzu
- Crema de tòfona i bolets
- Tallarines amb carbonara de tòfona
- Timbal de mongetes, bolets i ou escumat
- Sopa de Nadal
- Cua de rap amb pomes
- Llom de bacallà al pil-pil amb cocotxes
- Filet de vedella a la graella amb mantega de tòfona
- Flam de torró
- Peres rostides
- Escuma de torró de Xixona
- Torró de nata i nous
- Torró tou amb crema cremada
- Torró del dur (tipus Agramunt)
- Tacos de remolatxa farcits de guacamole
- Crema de nyàmeres
- Salad bar
- Magic strudel
- Boles de neu
- Pilar de Monterosa