Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 148
Cuina núm. 148. Juliol 2013

Tàrtars. Receptes en cru per a àpats d'estiu

En aquest número

MERCAT / AL CISTELL

Cor de bou

Els tomàquets de les amanides de proximitat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Pera ercolina

Una fruita d'estiu molt ponentina

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Pasta de full

Quasi un miler de làmines

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

'Mole'

Aromes de Mèxic

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Déntol

Una mossegada de peix

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

All confitat

Adéu a la fortor

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Cargol pla

Les banyes de Secà

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Llet merengada

Ensucrada, gelada i medieval

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Ensaïmada

L'espiral més dolça de Mallorca

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / AL CISTELL

Rodó

Les potes de la vedella

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

MERCAT / ADRECES GORMANDES

Més enllà de la sal, un món de condiments

L'Herbolari de Sau, a Vilanova de Sau, apropa una oferta inabastable de plantes aromàtiques

Laura Callao (text), Mariona Villavieja (fotografia)

MERCAT / TANT DE GUST

Lo nostre arròs

Del Delta de l'Ebre

Ferran Caldés (text), Rafel López-Monné (fotografia)

MERCAT / TAULA DE TAST

La DO Penedès al màxim

Cinc referències blanques amb una valoració òptima per a l'estiu

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

MERCAT / GLOP A GLOP

Mercat de Vins: el regne del 'bag in box'

La vinoteca s'ha especialitzat en aquest sistema de conservació i en vins catalans de menys de 10 euros

Carme Melià (text), Mariona Villavieja (fotografia)

FOGONS / BO I SA

Menú de juliol

La xafogor més enganxosa sucumbirà amb l'àpat fresc i lleuger que Carme Ruscalleda proposa per a aquest mes

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

FOGONS

Tàrtar

Paradigma de la cuina de la carn crua -per bé que també es fa amb peix, hortalisses o fruita-, està rellevant la dèria per l'hamburguesa als restaurants catalans. Prepareu-ne també a casa: us en donem quatre receptes.

Manel Guirado (text), Becky Lawton (fotografia), Iker Erauzkin (receptes i cuina)

FOGONS

De l'horta del Baix Llobregat

Mireu-vos el paisatge amb uns altres ulls i descobrireu que arran de la metròpolis s'amaga un rebost de productes agraris de proximitat boníssims. Cinc xefs baixllobregatins ens proposen com cuinar-los.

Josep Sucarrats (text), Xavier Llanos· Albert Mendiola· Gerard Solís· Enric Roig· Gorka Barahona (receptes), Food Photos i Cristina Rivarola (fotografia), Mariam Montoro Blanco (cuina i estilisme)

FOGONS / I PER POSTRES...

Visca el fred!

En ple estiu, no hi ha res millor que uns bons gelats! Jordi Roca ens proposa tres clàssics, amb el seu toc d'enginy particular.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia), Miriam Rapado (estilisme)

SORTIM / GENIS DEL FOC

Espai Kru

Juan Carlos Iglesias

Adaptar-se als nous temps i innovar, sense perdre l'essència. Els germans Iglesias mantenen el rumb de la tradicional marisqueria barcelonina Rías de Galícia, mentre viren cap a nous ports amb un espai de tapes i cuina en cru. Una opció cosmopolita i exitosa en connexió amb altres dos germans, els Adrià, als quals han unit la seva trajectòria en diferents propostes gastronòmiques.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

SORTIM / A FONS

Conserves

Del mar a la llauna

En una llauna rodona, ovalada o rectangular, al natural, en escabetx o amb oli. Les conserves de marisc triomfen a l'hora de l'aperitiu. Però no totes són iguals. Fem un recorregut qualitatiu des del marisqueig i l'elaboració de la conserva fins al consum a taula.

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

SORTIM / A FONS

8è Concurs de joves cuiners i cambrers

Feia només quinze dies que els germans Roca havien guanyat el títol de millor restaurant del món quan va tenir lloc aquest certamen, organitzat pel CUINA i el departament d'ensenyament. L'exemple dels gironins va inspirar els participants d'enguany.

Redacció (text), Enrique Marco (fotografia)

SORTIM / RESTAURANTS

Can Feu

Bon producte del mar entre vells telers

Josep Sucarrats (text), Mariona Villavieja (fotografia)

SORTIM / ESPAI DELS LECTORS

Amb tomàquets!

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons.

OPINIÓ / PETITS FOURS

Supermercats solidaris

Un model pioner de distribució d'aliments

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Caneló d'aigua de mar, llagostins i vegetals

Carme Ruscalleda

Tomàquets, quinoa i 'basilico'

Carme Ruscalleda

Peix espasa, salsa cítrica, poma i api-rave

Carme Ruscalleda

Meló fornejat, formatge blau i vi dolç

Carme Ruscalleda

Tàrtar de crudités de primavera

Iker Erauzkin

Tàrtar d'escamarlans, poma àcida i alvocat

Iker Erauzkin

Bistec tàrtar

Iker Erauzkin

Tàrtar de fruites exòtiques

Iker Erauzkin

Caneló d'alfàbrega, formatge de cabra i tomàquet encalat

Xavier Llanos

Platillo de Sant Climent

Gerard Solís

Coca de pollastre de rostit amb prunes i pinyons

Enric Roig i Gorka Barahona

Mandonguilles de sípia, botifarra del perol i verdures

Albert Mendiola

Gelats de pal de meló

Jordi Roca

Flash

Jordi Roca

Galeta de gingebre i gelat de gingebre

Jordi Roca

Arròs de sípia, escamarlà i carbassó a l'aire de safrà

Moll (o roger) en cebiche i llet de tigre

Espai Kru

Cruixent de patates ratte amb oli de tòfona

Recepta del mes

Hamburguesa de vedella amb ceba confitada, foie gras i salsa de tòfona

Restaurant Cullera de Boix

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto