Temptacions més saludables
Plats del mes
Idees per a les sobretaules dels més gurmets
Entrevista
Tamae Imachi
Sake Bar Dos Palillos
Volia ser bibliotecària i ha acabat sent ambaixadora del sake a Catalunya. Entre el desig naïf i la realitat, han passat tantes coses que val més deixar-se endur per l'empenta contagiosa d'aquesta sommelier nascuda a Mitaka (Japó).
Per fer boca / Gastropistes
Amb nom i cognom
La diversitat gastronòmica de Catalunya es reflecteix en desenes de receptes i dolços que només fan i es poden tastar en determinats pobles i ciutats. Aquest mes, recorrem el país de punta a punta per descobrir-ne alguns dels més singulars.
Per fer boca / La tria de la directora
Una cuina lliure i artística
El vigatà Oriol Sala inicia una nova aventura a El Bart, a la capital d'Osona
Per fer boca
12 xefs amb molt de talent
CUINA selecciona alguns dels representants de la nova fornada de cuiners catalans
Per fer boca
24 hores a... Madrid
Per fer boca / Caçasabors
Ensaïmades gurmet
La pastisseria madrilenya Mallorca i l'obrador artesà mallorquí Can Company, amb Xesc Reina al capdavant, han unit esforços per crear una ensaïmada farcida de sobrassada de porc negre.
Per fer boca / Gastroquiz
Ludwig Amiable
'Cuina a foc viu de carbó' és la carta de presentació d'aquest cuiner que ha passat pels fogons de Gresca, Tapas 24 i Suculent abans d'instal·lar-se a Palo Verde, en ple Eixample barceloní.
A la cuina
Menú del mes
Octubre
Hem anat a buscar els ingredients per al menú d'aquest mes sota terra, a la vinya, a les roques de la costa i al cel, perquè Francesc Murgadas ha triat quatre ingredients amb els quals podeu elaborar un carpaccio vegetal –un primer plat que us deixarà bocabadats–, un guisat d'aviram i unes postres d'inspiració germànica. Bon profit!
A la cuina / Master Class
Pasta fil·lo
A l'hora de fer masses per cuinar, tenim molta varietat per triar. Des de la brisa fins a la pasta de full, hi ha moltes opcions. Aquest mes, però, ens hem volgut centrar en una de les masses més delicades amb què podem cuinar. És fina i fràgil, però, ben treballada, permet preparar receptes tan delicioses com aquesta que ens proposa Carme Ruscalleda.
A la cuina
Temptacions més saludables
La cuina s'ha de gaudir, davant i darrere els fogons, i si hi ha una cosa que ens crida l'atenció especialment són els dolços, que sovint tenen una fama immerescuda de poc saludables. Amb la col·laboració de luxe de Gessamí Caramés, presentadora del programa 'Cuines' de TV3 i copropietària del restaurant Meleta de Romer, a l'Ametlla de Mar, aprendrem a preparar autèntics plaers dolços gens culpables.
A la cuina / La convidada
Una cassola per llepar-se'n els dits
Viatjo fins a l'Urgell per menjar cassola de tros, una recepta que té l'origen en els plats que cuinaven els pagesos amb els ingredients que tenien més a mà quan estaven treballant al camp, lluny de casa i el rebost.
A la cuina
Tres, dos, un... a sopar!
Arribeu a casa sense ganes de fer res després d'un dia llarg de feina? Voleu menjar bé i variat però sense haver de passar gaire estona a la cuina preparant el sopar? Doncs esteu de sort, perquè aquest mes ens hem proposat fer-vos la vida una mica més fàcil amb quatre receptes que tindreu a punt en un tres i no res, i que inclouen tots els ingredients imprescindibles per seguir una dieta variada sense posar a prova la vostra digestió: búrgul, formatge fresc, hortalisses i verdures de temporada, carn, peix i ous.
A la cuina / Plaers saludables
Convé a tothom menjar sense gluten?
Segur que coneixeu algú que segueix una dieta sense gluten. Algunes persones ho fan per motius de salut, d'altres perquè se senten millor en eliminar els ingredients que en porten i d'altres perquè és el més 'trendy' del moment, però és una bona idea?
A la cuina / Les postres de casa
Pastissos d'hortalisses
El 'carrot cake' i el 'zucchini bread' van ser els pioners dels pastissos elaborats amb hortalisses, seguint les tècniques i amb els ingredients dels dolços tradicionals, obrint tot un nou món de gustos i possibilitats. Aquest mes, Gemma Clofent ens proposa tres receptes que tenen el moniato, la remolatxa i el carbassó com a protagonistes principals.
Al celler / Tria de tres
La DO més petita del país
Tastem una representació de vins de la DO Alella, nascuts arran de mar i a tocar de Barcelona
Al celler / Pel broc gros
Còctels creatius d'inspiració japonesa
Mizuwari té un dels millors bàrmans del país i crea els còctels més excitants de l'Hospitalet de Llobregat
Al rebost
Octubre
Potser a la tardor tot comença a apagar-se, però també és el moment de gaudir d'una fruita, la magrana, que és símbol d'abundància i de fertilitat.
Al rebost / El decàleg
Cigrons
Tot i que sovint se'ls considera el germà pobre a la cuina, la veritat és que sobren els motius per estimar i menjar aquest llegum que, al nostre país, té algunes varietats autòctones, a l'Anoia, a Osona i al Vallès.
Al rebost / Tant de gust
Concentrats naturals per endolcir els plats
Concentrats Pallejà
Al rebost / Tria bé!
Pizza vs. Quiche lorraine
En moltes gastronomies del món, hi ha receptes que consisteixen en una massa a la qual s'afegeixen diversos ingredients. Alguns plats han triomfat més que d'altres i, a la conca mediterrània, en tenim dos exemples destacats: la 'pizza' i la 'quiche lorraine'.
Al rebost / L'adreça
Aromes i sabors com els d'abans
A Cafès Roure, Daniel Marín ofereix autenticitat i qualitat en un comerç històric de cafès d'especialitat que es remunta als anys vint del segle passat i que està situat al cor del barri de Sant Antoni de Barcelona, a tocar del mercat municipal del mateix nom.
Al rebost / Mediateca
De les pàgines als plats
De les pizzes a l'hummus, passant per la cuina del peix i un llibre sobre la pesca, i acabant amb dues propostes per als més petits de casa. Aquest octubre, teniu llibres per triar i remenar!
Fora de carta / Quadern dels bojos
Arbequines
Considerada una de les millors olives del món, aquesta varietat ha portat el nom d'un petit municipi de Lleida arreu del planeta. N'arriba la collita i el moment de gaudir de l'oli nou i de les seves propietats.
Fora de carta / Fes-me feliç
Txell Miras
Cinc regals gastronòmics per a la dissenyadora de moda
Fora de carta / Sopa de lletres
La importància dels congressos 'gastro'
S'han convertit en punt de trobada de cuiners, productors, periodistes i, en definitiva, de totes les persones que, d'una manera o una altra, formen part del sector gastronòmic, i en una plataforma indispensable per difondre i compartir coneixements.
- Musclos farcits de bledes
- Amanida de kale i mango
- Fritatta d'espinacs i feta
- Guatlles guisades
- Rotlles de bacallà i escalivada
- Cassola de tros
- Broqueta de pollastre amb búrgul i herbes
- Pasta de full amb salmó, espinacs i ricotta
- Strudel de raïm negre
- Pastís calent de xocolata i garrofa
- Compota de figues am cremós d'orxata mexicana
- Crema de cacau i avellana casolana
- Pastís de moniato
- 'Cake' de carbassó i formatge
- Flam de remolatxa i coco
- Sandvitx d'alvocat i pesto de kale
- Carpaccio de remolatxa
- Galetes de civada, dàtils i canyella amb crema de cacau casolana
- Pa de fajol