Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 263
Cuina núm. 263. Octubre 2022

Temptacions més saludables

En aquest número

Plats del mes

Idees per a les sobretaules dels més gurmets

Text: Salvador Garcia Arbós

Entrevista

Tamae Imachi

Sake Bar Dos Palillos

Volia ser bibliotecària i ha acabat sent ambaixadora del sake a Catalunya. Entre el desig naïf i la realitat, han passat tantes coses que val més deixar-se endur per l'empenta contagiosa d'aquesta sommelier nascuda a Mitaka (Japó).

Text: Marc Casanovas / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastropistes

Amb nom i cognom

La diversitat gastronòmica de Catalunya es reflecteix en desenes de receptes i dolços que només fan i es poden tastar en determinats pobles i ciutats. Aquest mes, recorrem el país de punta a punta per descobrir-ne alguns dels més singulars.

Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves

Per fer boca / La tria de la directora

Una cuina lliure i artística

El vigatà Oriol Sala inicia una nova aventura a El Bart, a la capital d'Osona

Text: Judith Càlix / Foto: Enrique Marco

Per fer boca

12 xefs amb molt de talent

CUINA selecciona alguns dels representants de la nova fornada de cuiners catalans

Text: Judith Càlix, Marc Casanovas i Carme Gasull

Per fer boca

24 hores a... Madrid

Text: Trinitat Gilbert Martínez / Il·lustració: Toni Domènech

Per fer boca / Caçasabors

Ensaïmades gurmet

La pastisseria madrilenya Mallorca i l'obrador artesà mallorquí Can Company, amb Xesc Reina al capdavant, han unit esforços per crear una ensaïmada farcida de sobrassada de porc negre. 

Text: Ramon Roset / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gastroquiz

Ludwig Amiable

'Cuina a foc viu de carbó' és la carta de presentació d'aquest cuiner que ha passat pels fogons de Gresca, Tapas 24 i Suculent abans d'instal·lar-se a Palo Verde, en ple Eixample barceloní. 

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Menú del mes

Octubre

Hem anat a buscar els ingredients per al menú d'aquest mes sota terra, a la vinya, a les roques de la costa i al cel, perquè Francesc Murgadas ha triat quatre ingredients amb els quals podeu elaborar un carpaccio vegetal –un primer plat que us deixarà bocabadats–, un guisat d'aviram i unes postres d'inspiració germànica. Bon profit!

Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos

A la cuina / Master Class

Pasta fil·lo

A l'hora de fer masses per cuinar, tenim molta varietat per triar. Des de la brisa fins a la pasta de full, hi ha moltes opcions. Aquest mes, però, ens hem volgut centrar en una de les masses més delicades amb què podem cuinar. És fina i fràgil, però, ben treballada, permet preparar receptes tan delicioses com aquesta que ens proposa Carme Ruscalleda.

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Temptacions més saludables

La cuina s'ha de gaudir, davant i darrere els fogons, i si hi ha una cosa que ens crida l'atenció especialment són els dolços, que sovint tenen una fama immerescuda de poc saludables. Amb la col·laboració de luxe de Gessamí Caramés, presentadora del programa 'Cuines' de TV3 i copropietària del restaurant Meleta de Romer, a l'Ametlla de Mar, aprendrem a preparar autèntics plaers dolços gens culpables.

Text: Laura Conde / Foto: Becky Lawton / Recepta: Gessamí Caramés / Cuina: Valentina Gall

A la cuina / La convidada

Una cassola per llepar-se'n els dits

Viatjo fins a l'Urgell per menjar cassola de tros, una recepta que té l'origen en els plats que cuinaven els pagesos amb els ingredients que tenien més a mà quan estaven treballant al camp, lluny de casa i el rebost.

Text: Cristina Serret / Recepta i cuina: Joan Valentines / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Tres, dos, un... a sopar!

Arribeu a casa sense ganes de fer res després d'un dia llarg de feina? Voleu menjar bé i variat però sense haver de passar gaire estona a la cuina preparant el sopar? Doncs esteu de sort, perquè aquest mes ens hem proposat fer-vos la vida una mica més fàcil amb quatre receptes que tindreu a punt en un tres i no res, i que inclouen tots els ingredients imprescindibles per seguir una dieta variada sense posar a prova la vostra digestió: búrgul, formatge fresc, hortalisses i verdures de temporada, carn, peix i ous.

Edició: Ferran Caldés / Recepta: David Caballero / Foto: Getty Images

A la cuina / Plaers saludables

Convé a tothom menjar sense gluten?

Segur que coneixeu algú que segueix una dieta sense gluten. Algunes persones ho fan per motius de salut, d'altres perquè se senten millor en eliminar els ingredients que en porten i d'altres perquè és el més 'trendy' del moment, però és una bona idea?

Text: Glenn Cots

A la cuina / Les postres de casa

Pastissos d'hortalisses

El 'carrot cake' i el 'zucchini bread' van ser els pioners dels pastissos elaborats amb hortalisses, seguint les tècniques i amb els ingredients dels dolços tradicionals, obrint tot un nou món de gustos i possibilitats. Aquest mes, Gemma Clofent ens proposa tres receptes que tenen el moniato, la remolatxa i el carbassó com a protagonistes principals.

Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

La DO més petita del país

Tastem una representació de vins de la DO Alella, nascuts arran de mar i a tocar de Barcelona

Text: Joan Lluís Gómez

Al celler / Pel broc gros

Còctels creatius d'inspiració japonesa

Mizuwari té un dels millors bàrmans del país i crea els còctels més excitants de l'Hospitalet de Llobregat

Text: Òscar Broc / Foto: Enrique Marco

Al rebost

Octubre

Potser a la tardor tot comença a apagar-se, però també és el moment de gaudir d'una fruita, la magrana, que és símbol d'abundància i de fertilitat.

Al rebost / El decàleg

Cigrons

Tot i que sovint se'ls considera el germà pobre a la cuina, la veritat és que sobren els motius per estimar i menjar aquest llegum que, al nostre país, té algunes varietats autòctones, a l'Anoia, a Osona i al Vallès.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de gust

Concentrats naturals per endolcir els plats

Concentrats Pallejà

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé!

Pizza vs. Quiche lorraine

En moltes gastronomies del món, hi ha receptes que consisteixen en una massa a la qual s'afegeixen diversos ingredients. Alguns plats han triomfat més que d'altres i, a la conca mediterrània, en tenim dos exemples destacats: la 'pizza' i la 'quiche lorraine'.

Text: Ferran Caldés / Foto: Getty Images

Al rebost / L'adreça

Aromes i sabors com els d'abans

A Cafès Roure, Daniel Marín ofereix autenticitat i qualitat en un comerç històric de cafès d'especialitat que es remunta als anys vint del segle passat i que està situat al cor del barri de Sant Antoni de Barcelona, a tocar del mercat municipal del mateix nom.

Text: Carme Gasull / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Mediateca

De les pàgines als plats

De les pizzes a l'hummus, passant per la cuina del peix i un llibre sobre la pesca, i acabant amb dues propostes per als més petits de casa. Aquest octubre, teniu llibres per triar i remenar!

Text: Ferran Caldés

Fora de carta / Quadern dels bojos

Arbequines

Considerada una de les millors olives del món, aquesta varietat ha portat el nom d'un petit municipi de Lleida arreu del planeta. N'arriba la collita i el moment de gaudir de l'oli nou i de les seves propietats.

Fora de carta / Fes-me feliç

Txell Miras

Cinc regals gastronòmics per a la dissenyadora de moda

Text: Joan Callarissa / Foto: 080 Barcelona Fashion

Fora de carta / Sopa de lletres

La importància dels congressos 'gastro'

S'han convertit en punt de trobada de cuiners, productors, periodistes i, en definitiva, de totes les persones que, d'una manera o una altra, formen part del sector gastronòmic, i en una plataforma indispensable per difondre i compartir coneixements.

Text: Toni Massanés / Il·lustració: Mar Guixé

Receptes
  • Musclos farcits de bledes
  • Amanida de kale i mango
  • Fritatta d'espinacs i feta
  • Guatlles guisades
  • Rotlles de bacallà i escalivada
  • Cassola de tros
  • Broqueta de pollastre amb búrgul i herbes
  • Pasta de full amb salmó, espinacs i ricotta
  • Strudel de raïm negre
  • Pastís calent de xocolata i garrofa
  • Compota de figues am cremós d'orxata mexicana
  • Crema de cacau i avellana casolana
  • Pastís de moniato
  • 'Cake' de carbassó i formatge
  • Flam de remolatxa i coco
  • Sandvitx d'alvocat i pesto de kale
  • Carpaccio de remolatxa 
  • Galetes de civada, dàtils i canyella amb crema de cacau casolana
  • Pa de fajol
Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto