Troba la teva recepta

Revista CUINA

Portada Cuina 115
Cuina núm. 115. Febrer 2011

Truites. Noves maneres de cuinar el plat més versàtil

En aquest número

Mercat / Al cistell

Coca de llardons

Quan arriba el carnestoltes

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cumquat

El cítric xinès més delicat

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Bròcoli

Una verdura saludable

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Llet de coco

La del curri

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Galta de rap

Arrodonida i melosa

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Tête de moine

Flors de formatge

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Escalunya

Per un all o per una ceba

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Cúrcuma

El safrà de l'índia

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Raviolis

Pasta quadrada

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Al cistell

Xoriço

Hispànic i roig

Francesc Murgadas (text), Anna Garcia Frigola (fotografia)

Mercat / Adreces gormandes

Un tast dolç de l'olor i el sabor de l'Empordà

El producte estrella de la botiga de l'hort són les melmelades i les confitures artesanes les Eroles

Carme Melià (text), Enrique Marco (fotografia)

Mercat / Tant de gust

Farcit de carnaval, del Pallars Sobirà

Carme Gasull (text), David del Val (fotografia)

Mercat / Taula de tast

Amb caràcter propi

Quatre vins per descobrir i no oblidar, i un cava clàssic

Àngel Garcia Petit (text), Casa Bardella (fotografia)

Mercat / Glop a glop

El sumoll del Penedès arriba a l'etiqueta

Can Ramon i altres cellers recuperen la varietat

Josep Sucarrats (text)

Fogons / Bo i sa

Menú de febrer

La proposta d'aquest mes és boníssima i saníssima, un paradigma dels objectius culinaris de la secció de la nostra xef

Carme Ruscalleda (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Fogons

Truites, el secret de l'ou

Uns ous ben frescos i un rajolí d'oli ben calent. És la base d'un dels plats més senzills del receptari, i alhora un dels més deliciosament recurrents. La varietat de farses converteixen la truita en una sorpresa diària.

Glòria Trullàs (text), Mariona Quadrada (receptes), Floro Azqueta (fotografia), Davide Ianniello (cuina)

Fogons

Foie gras

Se'l reconeix com una de les joies de la gastronomia occidental. No és pas perquè sí, des de l'antic Egipte fins ara, d'oca o bé d'ànec, se l'associa a l'excel·lència.

André Bonnaure (text i receptes), Becky Lawton (fotografia), Adrian Geralnik (cuina)

Fogons / I per postres...

Clàssiques

Poma, pera, plàtan. Tres fruites comunes que es converteixen en tres postres molt especials per part de Jordi Roca.

Jordi Roca (receptes i cuina), Becky Lawton (fotografia)

Sortim / Genis del foc

Raül Balam

Moments

La cuina de Raül Balam, al Moments, és un retorn a les arrels de la cuina tradicional catalana a través del sentit comú, la tradició i l'autenticitat. I, tot, amb l'aval de la mare, que no és cap altra que la xef més estrellada del planeta, Carme Ruscalleda. Diuen que els testos s'assemblen a les olles, però, en aquest cas, les similituds es complementen amb tocs de creativitat personal.

Xavier Sust (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / A fons

El rebost del Vallès

Enmig d'un entramat d'autopistes i polígons industrials, el Vallès Occidental amaga petits oasis agrícoles i espais naturals on agafar oxigen i tastar bons aliments. D'un temps ençà, un equip de pagesos, artesans, ramaders i cuiners fan una aposta vital pel producte autòcton i de qualitat. Autèntics tresors gastronòmics.

Paloma Arenós (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Restaurants

Tres Macarrons

Cuina contemporània i amb intuïció

Francesc Castro (text), Enrique Marco (fotografia)

Sortim / Espai dels lectors

L'umami, el cinquè gust

Pep Nogué, el nostre assessor culinari, ens revela els secrets per triomfar als fogons

Sortim / Petits fours

Doctor Honoris Causa

Les universitats del país s'obren a les noves arts

Salvador Garcia-Arbós (text)

Receptes

Tófona 'melanosporum', poma, coco i pastanaga

Carme Ruscalleda

Pasta fresca integral, xiitake i formatge comté

Carme Ruscalleda

Suquet d'a bord amb rata i patates

Carme Ruscalleda

Postres de llimona

Carme Ruscalleda

Truita suflé de codonyat i nous

Mariona Quadrada

Braç de truita farcit amb gambes

Mariona Quadrada

Truita amb patates i espàrrecs

Mariona Quadrada

Truita de molles de pa cruixents

Mariona Quadrada

Risotto de foie gras i ànec

André Bonnaure

Flam de foie gras

André Bonnaure

Escalopa de foie gras i confit de ceba dolça

André Bonnaure

Caputxino de foie gras i tòfona

André Bonnaure

Pera a la mantega

Jordi Roca

Plàtan a la vainilla

Jordi Roca

Suflé de poma

Jordi Roca

Espàrrecs verds

Montse Tàpia

Espardenyes amb pa amb tomàquet i pèsols

Raül Balam

Bacallà amb sobrassada

Sara Roig i Bravo

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto