Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Revista CUINA

Portada Cuina 193
Cuina núm. 193. Octubre 2016

Txuletón. Els secrets de la bona carn

En aquest número

Per fer boca / Gastropistes

Tocats del bolet

Deu llocs on delectar-vos amb el gust i les aromes dels fruits del bosc més saborosos

Som terra de bolets i de boletaires, però potser a vosaltres us agrada més menjar-ne que collir-ne? Si és així, aquí trobareu les millors propostes d'arreu del país per saciar les vostres ganes de menjar bolets.

Carme Melià

Per fer boca / Taula reservada

No complicar-se la vida, a la cuina, no és tan fàcil

El xef Borja Sánchez trasllada al seu poble, Esparreguera, l'estil de l'antic Àtica, de Sants

Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Postal gastronòmica

Capital de l''Asado'

Un viatge gastronòmic a Buenos Aires

La carn és omnipresent en la gastronomia argentina, influenciada també per espanyols i italians. A Buenos Aires, continua regnant, malgrat les propostes més 'cool'.

Noro Pojomovsky

Per fer boca / Genis del Foc

David Andrés

Somiatruites

Un àpat a l'Àbac el va portar de jugar amb la selecció d'hoquei als fogons d'aquest restaurant. Va començar rentant-hi plats i avui n'és el cap de cuina. Alhora, té un peu al bistronòmic que va obrir a la seva ciutat, Igualada. Aquest mes, l'esperen al concurs Millor Xef Jove del Món, a Milà, on representarà l'Estat per segona vegada.

Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco

Per fer boca / Gourmet vs Foodie

Salut gurmet?

Els restaurants d'alta cuina i la gastronomia saludable

Salvador Garcia-Arbós i Jordi Luque

A la cuina

Menú d'octubre

Xampinyó, pinya, musclo, tomàquet

Cuinar per al dia a dia no és avorrit! Amb ingredients que podeu trobar el supermercat, us proposem un menú fàcil, sa i de temporada que serà tan divertit per a qui el cuina com per a qui el menja. Apreneu a cuinar d'una altra manera productes que sempre teniu al rebost!

Text: Francesc Murgadas / Cuina: Beatriz de Marcos / Foto: Anna Garcia Frigola

A la cuina / El xef a casa

Un llom a la francesa

Pep Nogué visita Carles Ginès, de Girona, un aficionat de la cuina i autor del llibre 'El que es menjava a casa'. A quatre mans, cuinen un llom de dos colors amb salsa i prunes.

Recepta i cuina: Carles Ginès / Foto: Enrique Marco

A la cuina

Txuletón

El secret de la bona carn

Alguns la mengen crua; d'altres, la prefereixen poc feta; uns quants la couen al punt, i, fins i tot, hi ha qui la prefereix molt cuita. Sigueu del grup que sigueu, benvinguts al paradís de la carn bovina!

Text: Ferran Caldés / Receptes: Davis Caballero / Foto: AJJ Estudi

A la cuina / Masterclass

Infusions

Traslladar el gust, l'aroma o el color d'un producte a un líquid. Aquesta és la base de les infusions, que ens poden ser molt útils a la cuina per perfumar brou i per coure a baixa temperatura o al vapor. Propostes creatives que podem fer en fred i en calent i amb més productes dels que ens imaginem!

Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton

A la cuina

Salses catalanes

Fórmules medievals per acompanyar receptes d'avui dia

No només volem sucar-hi pa, també les volem posar a l'olla. Més enllà de l'allioli i el romesco, els nostres avantpassats en coneixien i n'elaboraven centenars. Per què no les redescobrim avui?

Text i cuina: Abraham Simon-Ferré / Foto: Food Photo/Cristina Rivarola

A la cuina

Bols vegans

Un sol àpat pot cabre dins d'un sol recipient i ser sa, deliciós i nutritiu!

El menjar dels monjos als temples budistes de la Xina i el Japó està repartit en tres bols de fusta lacada. El més gran es considera un símbol de saviesa. Actualment, els bols vegans són tendència i permeten reunir un àpat complet en un sol recipient.

Text: Carme Melià / Receptes: Clea / Foto: Maria Àngels Torres

A la cuina / Plaers Saludables

Sal marina

Trucs per aplicar-la saludablement

Núria Coll

A la cuina / Dolç i sa

Grans clàssics

Arròs amb llet, flam i tiramisú. Tot i que el dolç del nord d'Itàlia és relativament jove, totes tres són propostes mediterrànies, tradicionals i clàssiques que, aquest mes, Jordi Bordas ha volgut adaptar als gustos i les necessitats més actuals.

Receptes: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton

Al celler / Tria de tres

Per beure amb bastonets!

El sushi ja és un clàssic dels sopars d'amics. Us proposem tres vins per acompanyar-lo.

Àngel Garcia Petit

Al celler / Remena Nena

Negroni: un còctel per celebrar la 'Dolce Vita'

Vermut negre, ginebra i Campari, a parts iguals, per gaudir d'aperitius gairebé infinits

Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Calendari

Octubre

Agafeu el cistell i el ganivet, calceu-vos les botes i sortiu a caçar bolets amb nosaltres!

Al rebost / Decàleg

Blaus

El florit saborós

És el formatge dels més formatgers! D'aroma penetrant i un gust intens i picant, els blaus no ademten mitges tintes: o et tornen boig o no els pots ni veure. Ho confessem, a nosaltres ens fan embogir.

Text: David Caballero / Foto: Anna Garcia Frigola

Al rebost / Tant de Gust

Peix de custòdia

Submón promou el consum responsable de peix de proximitat amb la pesca artesana a la zona dels Canyons del Maresme

Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco

Al rebost / Tria bé!

Salmó vs. Truita

Ferran Caldés

Al rebost / L'adreça

Olla barrejada de nens i gastronomia

De recpetes, aromes i sabors n'és ben plena, però també de contes i altres aventures. La llibreria Pebre Negre, al barri barceloní del Clot, és la primera especialitzada en gastronomia, una branca que combina, alhora, amb la literatura infantil i juvenil.

Text: Carme Melià' / Foto: Enrique Marco

Receptes

Musclos amb pesto de nous

Francesc Murgadas

Rossejat

Espai del Peix de Palamós

Saltat d'espàrrecs de mar i del camp amb calamars i romesco

Restaurant Calèndula

Pastís de formatge de Burgos i pernil cuit fumat

Food Photo / Cristina Rivarola

Llom amb prunes

Francesc Murgadas

Farcellet de botifarra amb poma caramel·litzada amb festucs, foie i 'demi'

Xavier Matarrodona

Rosbif amb carbassa rostida

David Caballero

Mitjana de bou amb mantega Café de Paris

David Caballero

Kefta de vedella marroquina amb cuscús

David Caballero

Bistec tàrtar de vedella

David Caballero

Romesco de pop

Abraham Simon-Ferré

Bacallà amb samfaina de pebrot i tomàquet

Abraham Simon-Ferré

Cargols rostits amb allioli

Abraham Simon-Ferré

Mandonguilles amb cigrons i espinacs

David Caballero

Gintònic infusionat amb clitòria

Carme Ruscalleda

'Leicaj', coca de mel

Mousse d'arròs amb llet

Jordi Bordas

Tiramisú

Jordi Bordas

Truita de tomàquet

Francesc Murgadas

Patates amb sorpresa

Francesc Murgadas

Carpaccio de pinya amb mousse

Francesc Murgadas

Cuscús, verdures, mandonguilles de remolatxa, condiment de fruita seca i salsa de menta

Clea

Arròs per a sushi, crudités nipones i salsa de sèsam i wasabi

Clea

Porridge amb coco i cacauets

Clea

Flam de coco amb plàtan vegà

Jordi Bordas

Últims números publicats

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto