Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

A Catalunya, la mel no només es consumeix a cullerades, sinó que, com ja s’havia fet abans, sobretot en monestirs, es transforma de diferents maneres. L’hidromel ja es consumia al segle I aC. Grecs, normands, celtes i saxons li atribuïen propietats energètiques, digestives i relaxants, i el mateix Juli Cèsar la va fer una beguda predilecta. L’hidromel, aiguamel o vi de mel s’obté per fermentació de la barreja d’aigua amb mel, o de most amb mel, amb l’addició d’espècies, com ara nou moscada o canyella, i fins i tot de pol·len, i s’envelleix en bótes. Sembla ser que és la primera beguda alcohòlica que es coneix. I de l’hidromel en sorgeix el vinagre de mel. El sucre del most del vi de mel es transforma en alcohol gràcies a l’acció dels llevats i es posa en bótes de roure per aconseguir, amb el pas dels dies, les característiques organolèptiques per fer-ne vinagre. Poseu-ne a les amanides, els escabetxos, els agredolços, les salses o qualsevol preparació, això sí, amb compte de no interferir amb cap altre gust.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: