Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Amb el confinament, torna la cuina del peix

La peixateria Sunta, del Mercat de la Concepció, de Barcelona, detecta un canvi d'hàbits positiu en els clients

Peixateria Sunta

Peixateria Sunta

"Abans llençàvem moltíssimes espines i caps de peix que la gent no es volia endur a casa perquè no feia servir, afortunadament això ara ha canviat", celebra Elisenda Goñi, responsable de la peixateria Sunta, al Mercat de la Concepció, de Barcelona. Per molt que costi trobar aspectes positius en aquest llarguíssim confinament, el retorn de la cuina del peix a les cases n'és un. Des de darrere del taulell (o de la pantalla, perquè la venda on-line també a ells se'ls ha disparat), l'Elisenda ha comprovat com "la gent torna a cuinar brous, fumets per a l'arròs, per a la fideuà… Coses que s'havien deixat de fer". L'alegra veure com les olles, les cassoles o, fins i tot, les vaporeres han desterrat la planxa del regne de la cuina domèstica del peix.

És obvi que pel fet de passar més hores a casa, la gent dedica més temps als fogons. Això passa amb el peix i amb tots els altres productes, és clar. Però en el cas del peix, el canvi d'hàbits és més rellevant. "S'havia instal·lat la idea que la cuina del peix és complicada, quan no té perquè ser així", analitza l'Elisenda, "i per això gairebé havia quedat desplaçada només als restaurants". Ara falta per veure si aquest canvi d'hàbits es manté quan se superi aquesta situació excepcional.

Sense problemes de subministrament

Amb el confinament i la restauració tancada, ha tornat a les cases. L'Elisenda, és clar, pateix per la situació dels restaurants. La paradoxa és que, pel fet que no estan oberts, com tampoc els menjadors escolars, "durant el confinament no hem tingut problemes de proveïment de peix, malgrat que moltes confraries no han sortit i moltes llotges han decidit tancar". Al cap de sis setmanes d'estat d'alarma, a més, constata que els preus no s'han disparat, per molt que "alguns dies" sí que han estat més elevats, però ara ja estan molt més estables.

L'Elisenda encara el futur amb preocupació —"temo que la crisi que ve serà més forta que la de 2008", però també diu que ho fa de manera "positiva". Tal com li recorda el seu pare, "la nostra peixateria fa 130 anys que va obrir, ha superat situacions de tota mena, moltes de molt complicades, però seguim aquí. La gent dels mercats sabem com es poden superar aquests moments!".

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: