Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Amb el confinament, torna la cuina del peix

La peixateria Sunta, del Mercat de la Concepció, de Barcelona, detecta un canvi d'hàbits positiu en els clients

Peixateria Sunta

Peixateria Sunta

"Abans llençàvem moltíssimes espines i caps de peix que la gent no es volia endur a casa perquè no feia servir, afortunadament això ara ha canviat", celebra Elisenda Goñi, responsable de la peixateria Sunta, al Mercat de la Concepció, de Barcelona. Per molt que costi trobar aspectes positius en aquest llarguíssim confinament, el retorn de la cuina del peix a les cases n'és un. Des de darrere del taulell (o de la pantalla, perquè la venda on-line també a ells se'ls ha disparat), l'Elisenda ha comprovat com "la gent torna a cuinar brous, fumets per a l'arròs, per a la fideuà… Coses que s'havien deixat de fer". L'alegra veure com les olles, les cassoles o, fins i tot, les vaporeres han desterrat la planxa del regne de la cuina domèstica del peix.

És obvi que pel fet de passar més hores a casa, la gent dedica més temps als fogons. Això passa amb el peix i amb tots els altres productes, és clar. Però en el cas del peix, el canvi d'hàbits és més rellevant. "S'havia instal·lat la idea que la cuina del peix és complicada, quan no té perquè ser així", analitza l'Elisenda, "i per això gairebé havia quedat desplaçada només als restaurants". Ara falta per veure si aquest canvi d'hàbits es manté quan se superi aquesta situació excepcional.

Sense problemes de subministrament

Amb el confinament i la restauració tancada, ha tornat a les cases. L'Elisenda, és clar, pateix per la situació dels restaurants. La paradoxa és que, pel fet que no estan oberts, com tampoc els menjadors escolars, "durant el confinament no hem tingut problemes de proveïment de peix, malgrat que moltes confraries no han sortit i moltes llotges han decidit tancar". Al cap de sis setmanes d'estat d'alarma, a més, constata que els preus no s'han disparat, per molt que "alguns dies" sí que han estat més elevats, però ara ja estan molt més estables.

L'Elisenda encara el futur amb preocupació —"temo que la crisi que ve serà més forta que la de 2008", però també diu que ho fa de manera "positiva". Tal com li recorda el seu pare, "la nostra peixateria fa 130 anys que va obrir, ha superat situacions de tota mena, moltes de molt complicades, però seguim aquí. La gent dels mercats sabem com es poden superar aquests moments!".

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

27 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto