Més de 200 persones han participat aquest dimecres al vespre en el primer afterwork organitzat pel celler U MES U per maridar cultura, vi i espais singulars de Barcelona. La primera d'aquestes trobades ha omplert la terrassa de la Casa de les Punxes amb el concert de Mireia Vilaseca i la música de DJ Kiki i amb dos vins de premi, flamants guanyadors d'una medalla d'or als Premis Vinari Joves 2024, Anais Muscat i Anais Rosat, que s'han completat amb Anais Negre i Anais Xarel·lo.
Aquest cicle vol convertir-se en un punt de trobada exclusiu i singular que serveixi de desconnexió després d'un dia de feina i que alhora permeti descobrir propostes culturals; en aquest cas, un talent musical emergent, en un entorn privilegiat. Un esdeveniment que, com el mateix celler, vol explorar i fer valer l'art de la suma.
Per encetar aquest cicle, a més dels vins ecològics d'U MES U, la protagonista ha estat la cantautora Mireia Vilaseca, una dona que va néixer també a una terra de vins, a Alella, i que, des del 2022, amb la publicació del seu primer disc, Des de dins, va irrompre amb força en l'escena musical catalana. El concert del 10 de juliol, a l'Afterwork que suma, ha servit per presentar el seu nou EP, que porta per títol Una mica més.
El maridatge s'ha fet amb els vins ecològics Anais, una col·lecció que va néixer per fer un homenatge a totes les persones inconformistes i lluitadores que busquen experimentar i descobrir nous indrets. Les etiquetes són obra de la il·lustradora Nirvana Jiménez, que s'ha inspirat en la història d'Amelia Earhart, la primera dona pilot que va creuar l'Atlàntic amb la seva avioneta.
La Casa de les Punxes ha estat la seu d'aquest primer Afterwork que suma. Es tracta d'un edifici modernista projectat per Josep Puig i Cadafalch l'any 1903 i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. El seu terrat és un espai privat a tocar de les punxes que caracteritzen l'edifici i ofereix unes vistes espectaculars sobre la ciutat.
Aquests tres elements –l'espai, la música i el vi– són els que el celler U MES U vol sumar com a reflex de la versatilitat dels seus vins. És una aposta de la nova generació que s'ha posat al capdavant del celler, en mans dels germans Maria i Oriol Piñol.
Per arrodonir la tarda, també s'han pogut degustar patates fregides Espinaler, fruita seca i formatges de les Garrigues i olives d'Olivias by Tast.