L'abril de 2021 l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC) va publicar 'Estrellas contra el desperdicio', un llibre que recull 30 receptes destinades a conscienciar els lectors sobre el malbaratament d'aliments. El tret distintiu del llibre, però, es troba en el mot 'estrelles'. Diferents cuiners amb estrella Michelin –com Ferran Adrià o Pedro Subijana– han estat els encarregats de plantejar les elaboracions que apareixen en el llibre, que ja va per la segona edició. Amb l'arribada del Nadal, AECOC el presenta com una opció idònia per regalar als amants de la cuina.
Un llibre solidari
A banda de ser, d'entrada, una opció vàlida per regalar, 'Estrellas contra el desperdicio' és, també, una manera d'ajudar la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), ja que tots els beneficis generats amb la compra del llibre es destinen a aquesta entitat i a la seva funció social. La directora de comunicació d'AECOC, Nuria de Pedraza, explica que "volem contribuir a dotar de més recursos l'organització per a la compra d'aliments". El llibre es pot adquirir en aquest enllaç o a través de les principals plataformes de comerç en línia per, aproximadament, quinze euros.