Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, ofereix l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre d’espècies i varietats

Tast de plantes oblidades

Tast de plantes oblidades

El 2 d’octubre, a Igualada (Anoia), tindrà lloc la 6a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant. El programa d’activitats i les inscripcions ja estan oberts a la web de l’entitat. Es tracta d’un esdeveniment de referència per descobrir les plantes silvestres i les varietats agrícoles tradicionals, i com poden contribuir a canviar el model agroalimentari.

La Jornada, amb la participació de més de 150 persones voluntàries, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Ofereix als visitants l’oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d’un gran nombre d’espècies i varietats que, si bé són desconegudes per la majoria de persones, poden tenir un gran nombre d’aplicacions en el dia a dia (per exemple, en l’àmbit culinari). Alhora, la Jornada posarà de manifest com, mitjançant la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos, és possible avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals. 

Més de 100 activitats

L’entitat acaba de presentar el programa de l’esdeveniment, amb més de 100 activitats, pensat per a tothom i format per 13 grans blocs. L’edició d’enguany consta d’un cicle de 14 xerrades tècniques i aplicades, d’activitats infantils, de 4 píndoles etnobotàniques concentrades en un curs d’una hora, de 4 tipus de tasts, de 16 tallers per a adults, d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 70 expositors i projectes, de 6 sortides etnobotàniques, d’un espai on persones amb diferents coneixements etnobotànics transmetran el que saben d’una manera molt propera, de 8 tallers familiars, d’un dinar silvestre, de 7 actuacions artisticomusicals i de les activitats de la Jornada pel Clima.

Totes les persones interessades a assistir a l’esdeveniment poden consultar i descarregar el programa detallat de la Jornada a la web del Col·lectiu Eixarcolant. Les activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 2 d’octubre, al pati de les Escolàpies, al Teatre de l’Ateneu, a la plaça de l’Espai Cívic Centre i a les places i carrers adjacents. Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: