Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cinc espècies de plantes silvestres han estat oficialment reconegudes com a aliment

El col·lectiu Eixarcolant té 73 espècies més preparades per ser presentades davant l'administració europea

'Silene vulgaris' (colitx)

'Silene vulgaris' (colitx)

La cooperativa Eixarcolant ha aconseguit el reconeixement de cinc espècies de plantes silvestres com a aliment per part de l'administració europea. Malva sylvestris (malva major), Scolymus hispanicus (cardellet), Silene vulgaris (colitx), Sonchus oleraceus (lletsó) i Urtica urens (ortiga) ja estan reflectides com a aliment en la llista oficial de la Comissió Europea.

Malgrat que aquestes plantes han estat consumides des de fa segles, no comptaven amb un reconeixement popular ni legal com a planta comestible, ja que ningú no havia fet els tràmits per revertir la situació. Aquest fet en limitava la presència als circuits comercials i a les cuines professionals. Finalment, gràcies a estudis etnobotànics en els àmbits català, estatal i europeu, s'ha pogut acreditar que tradicionalment havien estat consumides com a aliments. 

L'objectiu del col·lectiu Eixarcolant és aconseguir el reconeixement de més espècies davant la Unió Europea. De fet, ja tenen 73 espècies preparades per ser presentades, però l'administració europea només les pot assumir de cinc en cinc.

Ara, amb els fruits, les fulles i les flors d'aquestes plantes, es podran preparar una infinitat de plats (com les xips de malva, les croquetes de colitx, les truites de cardellet o els patés d'ortiga, entre d'altres) amb tota legalitat.

Podeu trobar-ne tota la informació a la web d'Eixarcolant.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: