Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona guanya la primera edició del concurs El Gran Banquet

La competició, organitzada per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic de Girona, premia el talent de les escoles d'Hostaleria de Catalunya i impulsa la recerca i el coneixement de productes de proximitat

Escoles finalistes del Gran Banquet

Escoles finalistes del Gran Banquet

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona ha guanyat la primera edició del concurs El Gran Banquet, organitzat per Can Garús i el Fòrum Gastronòmic Girona. Una competició en què els dos equips finalistes, l’escola gironina i l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna Gràcia, han elaborat una proposta de banquet per a 50 comensals.

El menú presentat per l’escola barcelonina, ‘Records de Barcelona’, ha constat d’un aperitiu de Capuccino de Vermut, un primer plat amb base de carxofes, recordant els camps i el verd que ocupaven Gràcia antigament; ‘El fons de la Barceloneta’, un segon plat de peix, molls amb tàrtar i fons de gamba i fonoll; per maridar-ho han escollit un Cava Berdié de 2015, i per acabar, unes ‘Postres de Barcelona reconvertides’, mereixedores del premi a Millor Maridatge, un dels guardons que atorgava la gala a més del principal. 

L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, per la seva banda, ha presentat un banquet sota el títol ‘Collita pròpia’. Han obert boca amb el còctel Viatge per Girona, amb la poma de Girona com a ingredient principal, seguit d’un Arròs d’espinacs i espàrrecs amb garotes. Tot seguit, una Terrina de xai amb pèsols i puré d’arrels, i, per acabar, un Xuixo de crema amb gelat de poma i reducció de ratafia. L’escola gironina, a més, s’ha endut el Premi Gran Impacte, concedit per l’empresa EmpordAigua, pel menú més sostenible.

Un jurat de prestigi

La taula del jurat professional comptava amb 20 experts de la cuina, la sala i el sector de l’hostaleria, format, entre d’altres, per:

  • Joan Roca (El Celler de Can Roca)
  • Jordi Córdoba (Glaces des Alpes)
  • Vicenç Fajardo (Saó Catering)
  • Carme Picas (El Ginjoler)
  • Eduard Àvila (assessor gastronòmic)
  • Fran Cabello (F&B Azure Hotels)
  • Neus Fradera (Restaurant Les Magnòlies)
  • Joan Morillo (Divinum)
  • Sergi Martínez i Toño Rodríguez (Selección Española de Cocina)
  • Salvador Garcia-Arbós (crític gastronòmic)
  • Mateu Casañas (Compartir)
  • Henri Ronde (Les Toques Blanques Rousillon)
  • Gerard Ruiz (Cocktail Time)
  • Laia Cabeza i Guillem Gelpí (Escola Hostaleria Olivar Gran)
  • Natàlia Roig (CETT)
  • David López (Foody.es)
  • Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Vins (Wine Palace)

A més del jurat, diferents empreses i institucions, entre les quals hi ha cuina.cat, van participar en el banquet per arribar als 50 comensals.

Si voleu saber tots els detalls del concurs, visiteu www.elgranbanquet.com.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: