Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fins al 19 d'octubre, cicle Perifèria Cultural

Un viatge musical i gastronòmic pels racons més genuïns dels Països Catalans

Perifèria Cultural vincula música i gastronomia

Perifèria Cultural vincula música i gastronomia

Perifèria Cultural neix amb l'objectiu de relligar, en primer lloc, la perifèria artística dels Països Catalans, és a dir, aquelles propostes culturals que es troben fora dels circuits comercials. En segon lloc, la perifèria geogràfica, que engloba aquells espais i indrets allunyats de les capitals i dels grans centres urbans i turístics. I, per acabar, la perifèria agroalimentària, a través d'aquells productes i productors de proximitat que prioritzen la qualitat per davant de la quantitat. 

El cicle durarà cinc mesos, de juny a octubre, i ha programat una trentena de concerts repartits entre cinc vegueries, maridats amb la millor gastronomia catalana gràcies a la col·laboració establerta amb la Fundació Coma de Meià, liderada pel xef Sergi de Meià. Una fundació dedicada a protegir la biodiversitat, divulgar la cultura gastronòmica i promoure i desenvolupar l'agricultura ecològica, així com un model d'alimentació sostenible, dinamitzant i visualitzant la cohesió del territori, amb voluntat de tenir un impacte en les dinàmiques d'integració social, de la vall de Meià i de Catalunya per extensió. En aquest sentit, el fet de cuinar es presenta com un acte polític en el qual formar part del cicle Perifèria Cultural va més enllà de participar en un festival, ja que afegeix valor, cultura i noves propostes als pobles de la perifèria. 

A més, d'aquesta edició es poden remarcar especialment algunes de les activitats gastronòmiques que posen de manifest el caràcter diferencial del cicle Perifèria Cultural, com ara:

  • 14 de juliol, quan tindrà lloc el concert especial Un vespre de Menorca, Catalunya del Nord i Occitània, amb les actuacions d'Agathe Catel & Primaël i Marco Mezquida & Anna Ferrer, que estrenaran a Catalunya el seu espectacle conjunt. Aquests concerts aniran maridats amb una mostra de productors i un sopar amb productes del Lluçanès.
  • 20 de juliol, a Gàrzola, amb el xef Sergi de Meià, on el duet catalanoeivissenc L'Arannà i el cantautor valencià Borja Penalba actuaran acompanyats d'un sopar amb productes d'alta qualitat del terrer: oli del Molí de La Vansa, formatge de Tòrrec de llet de Cabra del Montsec, sobrassada del Pallars, Mel Mimó de Gàrzola, i més sorpreses que no us direm.
  • 26 de juliol, a Boada, amb el xef Sergi de Meià, on Magalí Datzira i Caïm Riba actuaran en un vespre màgic que inclourà un pícnic inspirat en la cançó de l'artista formenterenc Un vespre de juliol.
  • 3 d'agost, a Santa Maria de Meià, amb el xef Sergi de Meià, en què Eduard Gener i el seu quintet, i el degà del blues català Quico Pi de la Serra, oferiran un recital doble, acompanyats d'un sopar que reivindicarà la dona al món rural, en què trobarem formatges de la Formatgeria de Clua, les verdures de l'hort de l'Hostal Montsec o vi del Celler Miquel Roca, entre d'altres.
  • 10 d'agost, a Vilanova de Meià, amb el xef Sergi de Meià, en què els grups Roba Estesa i Mesclat oferiran una festassa popular acompanyada d'un sopar a base de productes també locals del Montsec.
  • 16 d'agost, al castell de Ciutadilla, amb el xef Sergi de Meià, on es podrà gaudir de l'espectacle de Roger Mas (fins ara només presentat a Barcelona), que oferirà un viatge medieval acompanyat d'un menú culinari inspirat en l'edat mitjana.
  • 24 d'agost, al castell de Verdú, amb el xef Sergi de Meià, en què Èlia Bastida & Joan Chamorro trio seran acompanyats d'un sopar temàtic que, amb productes de l'Urgell, recrearà l'ambient dels bars de començament de segle XX als Estats Units, quan s'hi aplicava la llei seca. 

Aquesta crida als amants de la cultura, la gastronomia i la música connecta les comunitats perifèriques amb l'abundància de la cultura dels Països Catalans. I ho fa posant un èmfasi especial en el talent emergent i oferint un espai per a músics de tot el domini lingüístic que encara no han arribat al gran públic, donant-los l'oportunitat de ser escoltats en un entorn íntim i autèntic.

El cicle, adreçat a tots els públics, constarà de concerts programats en horari de tarda per facilitar la participació de famílies i persones de totes les edats. A més, també es duran a terme diverses activitats paral·leles que enriquiran l'experiència cultural dels assistents.

Trobareu tota la programació, i les entrades disponibles, en aquest enllaç.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: