Rasmus Munk ha estat coronat com a millor cuiner del món en la vuitena edició dels premis The Best Chef Awards, en una gala celebrada a Dubai el passat 6 de novembre. Famós pel seu enfocament avantguardista, el treball de Munk a Alchemist (Copenhaguen), que fusiona elements teatrals amb innovació culinària, ha desbancat Dabiz Muñoz després de tres anys consecutius a la cúspide.
En segona posició s'ha situat Albert Adrià, reconegut com a icona de l'experimentació culinària, que continua trencant fronteres a Enigma, a Barcelona. El tercer lloc ha estat per a Eric Vildgaard, del restaurant Jordnær, situat a la població danesa de Gentofte, pel seu compromís amb la sostenibilitat i la puresa, i la utilització dels ingredients nòrdics locals.
Uns premis joves
Cristian Gadau i Joanna Slusarczyk són els cofundadors del projecte The Best Chef. Cristian Gadau és un gastrònom italià, mentre que Joanna Slusarczyk és una neurocientífica polonesa. Van crear The Best Chef el 2015 amb l'objectiu de celebrar els millors xefs del món i crear una comunitat global d'apassionats de la cuina. Recentment, han introduït un nou format per al premi, passant d'un rànquing tradicional a un podi amb els tres millors xefs i una nova classificació basada en "ganivets" per reconèixer talents emergents.
La llista completa de xefs guardonats es pot consultar al web de The Best Chef Awards.