Troba la teva recepta

10 dades sobre la cúrcuma

Substitut del safrà per acolorir plats, és l’espècia més saludable, d’aroma intensa amb un punt entre amarg, dolç i picant

Cúrcuma

Cúrcuma

  1. La cúrcuma, ideal per donar color als plats: pertany a la família del gingebre. Els rizomes s’assequen i es trituren fins a aconseguir una pols groga, que és la responsable del color del curri i de la majoria de plats indis.
  2. Una arrel petita: té un sabor agradable, lleugerament picant, és marronosa per fora i d’un color molt ataronjat a l’interior.
  3. Saludable i bona alhora: té molts beneficis per a la salut, és antiinflamatòria i antioxidant, per la curcumina (polifenol) i els curcuminoides que conté.
  4. Compreu-la en pols o en arrels fresques: als nostres mercats, principalment la podem comprar de dues maneres: en pols, de color groc, o bé en petites arrels fresques, molt semblants al gingebre, però de mida més petita.
  5. Com espècia, es fa servir... en pols i seca, per donar color o per aportar sabor, o afegir-la ratllada en qualsevol preparació, ja que aporta matisos i aromes diferents a l’espècia seca.
  6. Per als curris i molt més: la podem fer servir en guisats on vulguem donar un color taronja o groguenc, en verdures al forn o a la planxa, qualsevol tipus de sopa, crema o llegum, així com arrossos o cuscús, i en carn o peix a la planxa.
  7. També en plats dolços: a les postres, la cúrcuma també pot ser un gran aliat, ja que combina molt bé en cremes o amb la xocolata.
  8. A l'últim moment, el millor sabor: la millor manera d’afegir la cúrcuma en un plat és al final, ja que els curcuminoides (els compostos amb propietats medicinals) es destrueixen amb la cocció.
  9. Una bona combinació amb el pebre: si combinem la cúrcuma amb pebre, l’absorció de curcumina (colorant natural) és més elevada, ja que la piperina (alcaloide) del pebre negre l’afavoreix.
  10. Conservar-la en pols i fresca: per conservar la cúrcuma en pols, s’ha de deixar en un lloc sec i no guardar-la gaire temps, ja que perd aroma. En el cas de la fresca, el millor és deixar-la a la nevera i consumir-la com més aviat millor.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto