Troba la teva recepta

Consells per cuinar amb vi

Estem acostumats a gaudir del vi com a acompanyament, però també el podem fer servir com un ingredient més de les receptes!

Cuinant amb vi

Cuinant amb vi

  1. El millor vi per cuinar. Es poden fer servir diversos tipus de vi per cuinar: blanc, negre, escumós, dolç, generós... Cadascun té unes característiques que aportaran qualitats al plat segons el resultat que busquem. El vi és un ingredient més i, per tant, ha de ser de qualitat, com qualsevol altre ingredient. Això no vol dir que hagi de ser un vi molt car, però sí que ha de ser de qualitat per assolir un bon resultat.
  2. Molt versàtil. Amb el vi podem desglaçar el fons d'una paella on hem marcat carn o peix, per recollir els sabors concentrats que queden al fons. També podem amanir un peix per anar al forn per hidratar-lo i aportar-li aromes més fresques. També podem fer una salsa per a les postres o una confitura o una gelea per acompanyar formatges. A la cuina moderna es fan elaboracions més complexes i creatives, com escumes lleugeres i esferificacions de vi.
  3. Protagonista. Hi ha estofats on el vi és el màxim protagonista de la recepta. També pot ser l'ingredient principal d'un gelat, del farcit d'un bombó de xocolata o, fins i tot, d'un pa xopat amb vi, que és una experiència fantàstica.
  4. Com l'hem de triar? El món del vi és molt ampli, així que és important conèixer-ne les característiques. Un vi negre amb personalitat farà un estofat de carn més untuós i acolorit, i els vins blancs s'acostumen a fer servir per a les carns blanques, els peixos, la pasta i salses lleugeres. El xerès sec és un vi interessantíssim a la cuina, ja que és complex i salí i aporta molts matisos a les vinagretes, als escabetxos, al peix, al marisc, a la carn blanca i a les salses.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto