Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Escollida, enguany, com a patata de l’any, a Alemanya, la Bintje (diminutiu de 'Benet' en neerlandès) va ser creada a principis del segle xx, als Països Baixos, i va ser la més conreada d’Europa. Sobretot a Bèlgica, on serveix per a les populars 'frites' (patates fregides). De productivitat elevada, el tubèrcul és ovalat, llis, de mida grossa, i amb la pell i la polpa groguenques. A la cuina, és polivalent. Malgrat no ser massa òptima per a cap altra ús que no sigui el puré (s’aixafa amb facilitat), accepta la majoria de preparacions. Només cal evitar-la a les amanides, per la tendència a desfer-se i la textura farinosa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: