PAU SAURI
14/09/2022El curs universitari tot just ha començat i, amb aquest, l'època Erasmus. Els estudiants que han tingut el privilegi de poder marxar a estudiar fora experimentaran, per força, el que representa independitzar-se. Rentadores, despeses i, el més important, menús setmanals. Us podríem presentar un seguit de plats variats per tal d'ajudar-vos a establir una dieta equilibrada, però des de l'equip de CUINA som realistes, i sabem que el temps mana; per això, a continuació trobareu deu propostes culinàries que giren al voltant de l'ingredient de la cuina d'Erasmus per excel·lència, la pasta. Això sí, aquest recull és perfecte, també, per a tots els amants de l'aliment famós a Itàlia que es vulguin reinventar, tenint en compte, però, que la rapidesa i la senzillesa imperarà entre les elaboracions.
Amanida de pasta amb olives
Moltes persones, no només els estudiants d'Erasmus, tenen poc temps per parar un moment i preparar-se els diferents àpats del dia. És per això que aquesta elaboració, com moltes de les que veurem, és perfecta. A més a més, es tracta d'un plat lleuger i saludable en què us proposem que elaboreu vosaltres mateixos la salsa pesto de l'amanida que acompanyarà els tirabuixons de pasta, ja que és molt millor que comprar-la preparada.
Espaguetis amb all negre i tomàquet fresc Becky Lawton
Continuem en la línia del plat anterior; senzill, ràpid de preparar i saludable. En aquest cas us animem a jugar amb les textures de la ruca, el tomàquet, la pasta i l'all. Cal destacar, també, que el fet d'afegir ruca a un plat de pasta us ajudarà a tenir una millor digestió.
Pasta alla Norma Miquel Àngel Roque
Si penseu en un plat de macarrons, segurament us ve al cap la carn trinxada que els acompanya i els converteix en plat únic. No obstant això, existeix un altre ingredient d'origen vegetal amb molt de sabor que tradicionalment complementa la pasta, l'albergínia. Una proposta de Miquel Àngel Roque.
Papillota amb samfaina i cuscús / Becky Lawton
Tallar en daus els vegetals, afegir-hi el cuscús cru, i al forn. Més fàcil, impossible. Sovint, els plats més simples poden ser els més bons; en aquest cas, fins i tot parlem d'una elaboració molt saludable i digestiva a la qual podem afegir herbes aromàtiques i espècies per tal de donar-hi un toc personal.
Macarrons a la planxa amb bolets i consomé
Amb aquest plat haurem d'oblidar la senzillesa que comentàvem anteriorment. Carles Tejedor planteja dues elaboracions, un farcit i un consomé, per tal d'acompanyar els macarrons (és recomanable que compreu rigatoni). Amb l'elaboració de Tejedor, podreu sorprendre qualsevol comensal en alguns dels sopars que estan per arribar, ja que és un plat calent i energètic perfecte per a les èpoques més fredes.
Lasanya
Tal com indica el seu nom –lasanya clàssica–, aquest plat és conegut per tothom, encara que haver-lo cuinat és diferent d'haver-lo tastat. Avui en dia les marques de congelats i menjar preparat ens permeten gaudir d'aquest tipus d'elaboracions en pocs minuts, però no és el mateix. Des de CUINA podem entendre que en certs moments s'esculli l'opció ràpida per motius d'agenda o d'ànims, però mai, per falta de coneixement. Ara podeu revisar, o conèixer, la recepta de la lasanya clàssica amb Ada Parellada.
Pad Thai Becky Lawton
Si hi ha alguna cosa que caracteritza els estudiants d'Erasmus, a banda de menjar molta pasta, és, òbviament, que tots ells viatgen. Aquest plat, doncs, el proposem per a tota la gent que vulgui volar des de casa i conèixer un dels sabors més característics de Tailàndia. El Pad Thai és un plat molt semblant al ramen, que s'elabora –generalment– amb tallarines d'arròs. El seu punt fort és la seva varietat de sabors i textures.
Fideuada
Marxem de festa i us presentem, de nou, un dels participants de l’edició 2021 del concurs 'El plat favorit' de la revista CUINA, la fideuada. De la mateixa manera que la lasanya clàssica d’Ada Parellada, es tracta d'un plat que està, i ha estat, literalment, en boca de tots, però que potser no tothom s’ha animat a cuinar. Fins i tot si sou fora d’Erasmus, lluny de casa, podeu acabar sorprenent els vostres companys d’habitació amb un plat de casa.
Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja Food Photos / Cristina Rivarola
Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja forma part, també, de les diferents propostes que hem inclòs dins d'aquesta llista destinada a reinventar els plats de pasta tradicionals. David Caballero combina els espaguetis de blat de moro amb soja i bolets per jugar amb el sabor dolç i salat dels dos ingredients, i ho acaba lligant tot amb una carbonara amb base de mantega.
Tirabuixons de cigrons amb salsa de pebrot, anacards i alfàbrega Food Photos / Cristina Rivarola
Acabem la llista amb una recepta que uneix els dos conceptes que hem volgut destacar en aquest recull, la senzillesa dels plats de pasta i les seves possibilitats d'innovació. En aquests tirabuixons de cigrons –perfectes per a celíacs–, amb salsa de pebrot (en comptes del tomàquet tradicional), anacards i alfàbrega, trobareu un gust nou i alhora conegut.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: