Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 elaboracions variades i saludables amb pasta, l'ingredient estrella de la cuina d'Erasmus

Entre els plats, hi trobareu tant propostes ràpides i senzilles com algunes de més complexes

PAU SAURI

13/10/2021

El curs universitari tot just ha començat i, amb aquest, l'època Erasmus. Els estudiants que han tingut el privilegi de poder marxar a estudiar fora experimentaran, per força, el que representa independitzar-se. Rentadores, despeses i, el més important, menús setmanals. Us podríem presentar un seguit de plats variats per tal d'ajudar-vos a establir una dieta equilibrada, però des de l'equip de CUINA  som realistes, i sabem que el temps mana; per això, a continuació trobareu deu propostes culinàries que giren al voltant de l'ingredient de la cuina d'Erasmus per excel·lència, la pasta. Això sí, aquest recull és perfecte, també, per a tots els amants de l'aliment famós a Itàlia que es vulguin reinventar, tenint en compte, però, que la rapidesa i la senzillesa imperarà entre les elaboracions.

01 Amanida de pasta amb olives

Amanida de pasta amb olives

Amanida de pasta amb olives, pesto d'alfàbrega i ricotta

Moltes persones, no només els estudiants d'Erasmus, tenen poc temps per parar un moment i preparar-se els diferents àpats del dia. És per això que aquesta elaboració, com moltes de les que veurem, és perfecta. A més a més, es tracta d'un plat lleuger i saludable en què us proposem que elaboreu vosaltres mateixos la salsa pesto de l'amanida que acompanyarà els tirabuixons de pasta, ja que és molt millor que comprar-la preparada.

02 Espaguetis amb all negre i tomàquet fresc

Espaguetis amb all negre i tomàquet fresc Becky Lawton

Espaguetis amb all negre i tomàquet fresc

Continuem en la línia del plat anterior; senzill, ràpid de preparar i saludable. En aquest cas us animem a jugar amb les textures de la ruca, el tomàquet, la pasta i l'all. Cal destacar, també, que el fet d'afegir ruca a un plat de pasta us ajudarà a tenir una millor digestió.

 

03 Pasta alla Norma

Pasta alla Norma Miquel Àngel Roque

Pasta alla Norma

Si penseu en un plat de macarrons, segurament us ve al cap la carn trinxada que els acompanya i els converteix en plat únic. No obstant això, existeix un altre ingredient d'origen vegetal amb molt de sabor que tradicionalment complementa la pasta, l'albergínia. Una proposta de Miquel Àngel Roque.

04 Papillota amb samfaina i cuscús / Becky Lawton

Papillota amb samfaina i cuscús / Becky Lawton

Papillota amb samfaina i cuscús

Tallar en daus els vegetals, afegir-hi el cuscús cru, i al forn. Més fàcil, impossible. Sovint, els plats més simples poden ser els més bons; en aquest cas, fins i tot parlem d'una elaboració molt saludable i digestiva a la qual podem afegir herbes aromàtiques i espècies per tal de donar-hi un toc personal. 

05 Macarrons a la planxa amb bolets i consomé

Macarrons a la planxa amb bolets i consomé

Macarrons a la planxa amb bolets i consomé

Amb aquest plat haurem d'oblidar la senzillesa que comentàvem anteriorment. Carles Tejedor planteja dues elaboracions, un farcit i un consomé, per tal d'acompanyar els macarrons (és recomanable que compreu rigatoni). Amb l'elaboració de Tejedor, podreu sorprendre qualsevol comensal en alguns dels sopars que estan per arribar, ja que és un plat calent i energètic perfecte per a les èpoques més fredes.

06 Lasanya

Lasanya

Lasanya clàssica

Tal com indica el seu nom –lasanya clàssica–, aquest plat és conegut per tothom, encara que haver-lo cuinat és diferent d'haver-lo tastat. Avui en dia les marques de congelats i menjar preparat ens permeten gaudir d'aquest tipus d'elaboracions en pocs minuts, però no és el mateix. Des de CUINA podem entendre que en certs moments s'esculli l'opció ràpida per motius d'agenda o d'ànims, però mai, per falta de coneixement. Ara podeu revisar, o conèixer, la recepta de la lasanya clàssica amb Ada Parellada.

07 Pad Thai

Pad Thai Becky Lawton

Pad Thai

Si hi ha alguna cosa que caracteritza els estudiants d'Erasmus, a banda de menjar molta pasta, és, òbviament, que tots ells viatgen. Aquest plat, doncs, el proposem per a tota la gent que vulgui volar des de casa i conèixer un dels sabors més característics de Tailàndia. El Pad Thai és un plat molt semblant al ramen, que s'elabora –generalment– amb tallarines d'arròs. El seu punt fort és la seva varietat de sabors i textures.

08 Fideuada

Fideuada

Fideuada

Marxem de festa i us presentem, de nou, un dels participants de l’edició 2021 del concurs 'El plat favorit' de la revista CUINA, la fideuada. De la mateixa manera que la lasanya clàssica d’Ada Parellada, es tracta d'un plat que està, i ha estat, literalment, en boca de tots, però que potser no tothom s’ha animat a cuinar. Fins i tot si sou fora d’Erasmus, lluny de casa, podeu acabar sorprenent els vostres companys d’habitació amb un plat de casa.

09 Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja

Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja Food Photos / Cristina Rivarola

Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja

Espaguetis de blat de moro amb carbonara de bolets i soja forma part, també, de les diferents propostes que hem inclòs dins d'aquesta llista destinada a reinventar els plats de pasta tradicionals. David Caballero combina els espaguetis de blat de moro amb soja i bolets per jugar amb el sabor dolç i salat dels dos ingredients, i ho acaba lligant tot amb una carbonara amb base de mantega.

10 Tirabuixons de cigrons amb salsa de pebrot, anacards i alfàbrega

Tirabuixons de cigrons amb salsa de pebrot, anacards i alfàbrega Food Photos / Cristina Rivarola

Tirabuixons de cigrons amb salsa de pebrot, anacards i alfàbrega

Acabem la llista amb una recepta que uneix els dos conceptes que hem volgut destacar en aquest recull, la senzillesa dels plats de pasta i les seves possibilitats d'innovació. En aquests tirabuixons de cigrons –perfectes per a celíacs–, amb salsa de pebrot (en comptes del tomàquet tradicional), anacards i alfàbrega, trobareu un gust nou i alhora conegut.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 253

ESPECIAL PANARRES! EL MÈTODE INFAL·LIBLE PER FER PA A CASA

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Artur Martínez

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto