POL MARTÍN DE HARO
18/08/2022Els natxos o 'totopos' de blat de moro són un plat habitual de la cuina mexicana i se solen menjar acompanyats de guacamole. A continuació us mostrem algunes receptes que us permetran innovar amb aquest àpat cruixent, originari de la ciutat de Piedras Negras, a Coahuila.
'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica
Lleugerament similar al 'cebiche' peruà, aquest és un dels molts plats que tampoc no és gaire conegut a Catalunya. Compost de gambes, alvocat i llima, l''aguachile' és un àpat molt refrescant que es menja a cullerades i que sorprèn pel contrast entre l’acidesa de la llima, la textura de les gambes i el picant del xili serrà. Haureu de moldre el coriandre amb la resta d’herbes i espècies per afegir-les a una paella amb les gambes, el suc de llima i la ceba. Tot ben barrejat s’haurà de servir, després, amb l’alvocat a daus. L’ideal seria deixar-ho reposar a la nevera uns 10 minuts. Per potenciar-ne el sabor, es recomana afegir-hi un raig d’oli i una mica de pebre acabat de moldre.
Crema de 'frijoles'
Aquest àpat, poc conegut a casa nostra, utilitza un tipus de llegum força habitual als plats del país de les ranxeres. Haureu de daurar la ceba picada i els alls en una olla i afegir-hi els 'frijoles' i el brou vegetal. Després d’una cocció d’una hora i mitja, tritureu-ho fins a obtenir una crema ben llisa i saborosa. Només haureu d'afegir-hi una mica de nata de soja per aconseguir el gust perfecte. Per a la presentació, afegiu-hi els natxos amb coriandre i uns trossos de xili de Jalapa; així li aportareu el picant característic d’aquesta cuina.
Tataki de tonyina amb guacamole
Per a aquesta recepta, haureu de preparar diverses coses, des d'una salsa de tomàquet refrescant a l'estil mexicà fins a un bon guacamole. Tot i que és fàcil d'elaborar, us recomanem que, abans de preparar-la, deixeu a punt els alvocats i la salsa. El protagonista, però, serà la tonyina, que, marcada pels quatre costats, es pot combinar amb l’alvocat, la salsa i el cruixent dels natxos.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: