Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb natxos per llepar-se'n els dits

Tres propostes que inclouen aquest clàssic de la cuina mexicana

POL MARTÍN DE HARO

17/02/2021

Els natxos o 'totopos' de blat de moro són un plat habitual de la cuina mexicana i se solen menjar acompanyats de guacamole. A continuació us mostrem algunes receptes que us permetran innovar amb aquest àpat cruixent, originari de la ciutat de Piedras Negras, a Coahuila.

01 'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

'Aguachile molcajeteado' amb flor de Jamaica

Lleugerament similar al 'cebiche' peruà, aquest és un dels molts plats que tampoc no és gaire conegut a Catalunya. Compost de gambes, alvocat i llima, l''aguachile' és un àpat molt refrescant que es menja a cullerades i que sorprèn pel contrast entre l’acidesa de la llima, la textura de les gambes i el picant del xili serrà. Haureu de moldre el coriandre amb la resta d’herbes i espècies per afegir-les a una paella amb les gambes, el suc de llima i la ceba. Tot ben barrejat s’haurà de servir, després, amb l’alvocat a daus. L’ideal seria deixar-ho reposar a la nevera uns 10 minuts. Per potenciar-ne el sabor, es recomana afegir-hi un raig d’oli i una mica de pebre acabat de moldre.

02 Crema de 'frijoles'

Crema de 'frijoles'

Crema de 'frijoles'

Aquest àpat, poc conegut a casa nostra, utilitza un tipus de llegum força habitual als plats del país de les ranxeres. Haureu de daurar la ceba picada i els alls en una olla i afegir-hi els 'frijoles' i el brou vegetal. Després d’una cocció d’una hora i mitja, tritureu-ho fins a obtenir una crema ben llisa i saborosa. Només haureu d'afegir-hi una mica de nata de soja per aconseguir el gust perfecte. Per a la presentació, afegiu-hi els natxos amb coriandre i uns trossos de xili de Jalapa; així li aportareu el picant característic d’aquesta cuina.

03 Tataki de tonyina amb guacamole

Tataki de tonyina amb guacamole

Tataki de tonyina amb guacamole, salsa de tomàquet i coriandre

Per a aquesta recepta, haureu de preparar diverses coses, des d'una salsa de tomàquet refrescant a l'estil mexicà fins a un bon guacamole. Tot i que és fàcil d'elaborar, us recomanem que, abans de preparar-la, deixeu a punt els alvocats i la salsa. El protagonista, però, serà la tonyina, que, marcada pels quatre costats, es pot combinar amb l’alvocat, la salsa i el cruixent dels natxos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 mar

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto