Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes per fer pujar els ànims

En aquest recull trenquem el mite que estableix que els aliments saludables no ens poden fer feliços quan mengem

21/03/2023

Hi ha dies, mesos, temporades en general, en què la rutina i les obligacions pesen més del que és habitual i en què sembla que hàgim quedat encallats, com Bill Murray a 'Atrapat en el temps'. El nostre desànim pot ser fruit de situacions diverses, i les respostes que hi donem poden ser igual de variades. Des de CUINA, doncs, us volem ajudar i us oferim un seguit de propostes culinàries que, en moments puntuals de falta de ganes, us puguin fer servei. En aquest recull de receptes, tanmateix, no hi trobareu pecats culinaris, sinó aliments saludables i beneficiosos per a la salut. Hi ha la idea preestablerta que els aliments que ens fan feliços són aquells més gustosos, amb més sucre, amb sal, etc. Però, no, els aliments que realment us animaran són aquells que contribueixen a millorar el funcionament del nostre sistema.

 

01 Baclaua de nueces

Baclaua de nueces Gemma Clofent

Baclaua de nous

Comencem amb un dolç de Gemma Clofent en què l'ingredient protagonista i que ens interessa són les nous. El famós fruit sec és un aliment antioxidant amb un contingut elevat de vitamines i minerals. El més important, però, és que representa una gran font d'energia molt útil per al dia a dia.

02 Ostres amb vinagreta

Ostres amb vinagreta Getty Images

Ostres amb vinagreta

En estudis com 'Disminució del zinc i augment del coure en persones amb ansietat' (en anglès), d'A. J. Russo, publicat el 2011, s'esmenta que els nivells de zinc d'alguns aliments, com les ostres, poden ajudar a prevenir o millorar situacions d'ansietat. A més, és un aliment ric en vitamina B12 i ferro.

03 Salmó a la papillota

Salmó a la papillota

Salmó a la papillota

Un dels punts forts a l'hora d'escollir el salmó, respecte d'altres peixos, és el seu alt contingut en omega 3, un àcid gras que el nostre cos no és capaç de generar i que és molt beneficiós per al funcionament del sistema nerviós. No cal que us comentem el gust del salmó salvatge ben cuinat... això sí que us animarà!

 

04 Crema de bolets

Crema de bolets

Crema de bolets

Aquí a Catalunya som fanàtics dels bolets. Ho serem més, però, quan escoltem les declaracions de Josep Piqueres, hematòleg de la Vall d'Hebron, al blog 'Ets el que menges': "Tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari [...], funcions que representen un plus per a la salut dels humans". És a dir, són bons, divertits de buscar i saludables!

05 Xurros amb xocolata desfeta

Xurros amb xocolata desfeta

Xurros amb xocolata desfeta

Si bé al principi hem dit que, en aquest recull, no hi trobaríeu pecats culinaris, qui no s'anima de bon matí amb una tassa de xocolata negra desfeta amb xurros? A banda del sabor que té, està demostrat que la xocolata negra és rica en minerals i vitamines.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: