Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 amanides amargues

D'amanides n'hi ha per a tots els gustos, fins i tot amargues. Si us agraden els plats amb aquest sabor, prepareu alguna d'aquestes receptes!

CUINA.CAT

18/09/2019
01 Amanida de llenties amb endívia vermella

Amanida de llenties amb endívia vermella Becky Lawton

Amanida de llenties amb endívia vermella

L'endívia és una hortalissa molt popular a les terres catalanes, ja que és el component principal del xató. És tracta d'un aliment amarg molt digestiu i amb poques calories, utilitzada a les amanides per les seves propietats i sabor. Aquesta recepta, a més, conté escarola, que és una altra hortalissa amb un sabor semblant, de manera que el gust predominant a aquest plat és l'amarg.

Llegiu la recepta completa

02 Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis

En aquesta recepta es troben un bon nombre d'hortalisses amargues: l'endívia, l'escarola, la ruca i la fulla de roure. No obstant això, el plat es combina amb el sabor salat del pernil de gla i una mica dolç dels carquinyolis. És una barreja de sabors, salat, dolç i, per sobre de tots, amarg, que no deixa indiferent al paladar.

Llegiu la recepta completa

03 Amanida mediterrània fresca i crocant

Amanida mediterrània fresca i crocant Becky Lawton

Amanida mediterrània fresca i crocant

Aquesta amanida, com el seu nom diu, a més de ser amarga és fresca, ja que aprofita ingredients com el suc de llimona, l'orenga, les olives o els tomàquets cicerols secs. Això sí, la base del plat es basa en fulles de ruca i canonges, dues hortalisses que es caracteritzen per tenir un punt més amarg que les fulles d'altres hortalisses. D'aquesta manera, es combina amargor i frescor, una manera nova de menjar amanides.

Llegiu la recepta completa

04 Amanida tèbia amb endívies

Amanida tèbia amb endívies Becky Lawton

Amanida tèbia amb endívies

La majoria d'amanides són fredes, consumides freqüentment a l'estiu per la seva lleugeresa i frescura. En aquest cas us portem una amanida tèbia que, en una base amarga d'escarola i endívies trossejades, s'hi afegeix fruita saltada, ceba escalivada, cibulet, nous i formatge. D'aquesta manera, el resultat és una amanida amarga però a una temperatura més elevada del normal.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de tardor

Amanida de tardor

Amanida de tardor

El nom d'aquesta amanida prové precisament de la temporada dels seus ingredients, la tardor. L'escarola, l'enciam fulla de roure, la ruca, i la poma royal gala són uns dels productes que es troben durant aquesta època de l'any. Com en altres amanides, els enciams abans esmentats aporten un sabor amarg que agrada a segons quins paladars.

Llegiu la recepta completa

06 Amanida de codonyat

Amanida de codonyat Becky Lawton

Amanida de codonyat

La barreja d'enciams que s'utilitzen en aquesta recepta és idònea per crear una amanida amarga: escarola, canonges, fulles de roure i ruca. A més, la seva vinagreta és àcida, ja que es fa amb mostassa Dijon, llimona, vinagre de sidra i oli d'oliva, i el codonyat aporta el seu propi sabor. La fusió de sabors agrada tant a persones amants de les amanides amargues com als que mengen tot tipus d'amanides. Una combinació sensacional.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto