Troba la teva recepta

6 receptes amb codony

Atreviu-vos a fer aquests plats deliciosos que incorporen el codony per endolcir i aportar textures diferents a la cuina

CUINA.CAT

14/10/2019

El codony és una fruita aromàtica típica de la tardor i l'hivern. A l'hora de comprar-lo es recomana triar entre aquells que tinguin la pell de color groc-daurat perquè es quan es troben al punt de maduresa adequat. Consumir-los crus es fa difícil per la seva duresa i el seu sabor àcid i astringent de manera que sempre és millor menjar-los cuinats. Com? Et donem sis idees.

01 Pastís de mató i codony

Pastís de mató i codony Gemma Clofent

Pastís de mató i confitura de codony

Aquestes postres de la Gemma Clofent són ben fàcils de fer! Per elaborar-les, només heu de posar fulles de pasta fil·lo l'una sobre l'altra per fer la base, i afegir-hi la crema de confitura de codony, mató, llet condensada, ous i ratlladura de llimona per sobre. El resultat? Un pastís deliciós!

Llegiu la recepta completa

02 Codony confitat

Codony confitat Gemma Clofent

Codony confitat amb espècies

No sabeu com aprofitar el codony, a part de fer-ne codonyat? Tasteu aquest codony confitat i amplieu el vostre receptari! El més pesat de tot serà pelar la fruita, però un cop cuinada queda molt especiada i un punt àcida, cosa que no té la confitura de codony. 

Llegiu la recepta completa

03 Triangles de pasta fil·lo amb mató i codony

Triangles de pasta fil·lo amb mató i codony Gemma Clofent

Triangles de pasta fil·lo amb mató i codony

Us proposem un berenar original, d’hivern, sorprenent, ràpid i senzill de fer: triangles de pasta fil·lo amb mató i codony. El contrast cruixent de la pasta i la melositat del farcit us encantarà. A més, a qui no li agrada la clàssica combinació de mató i codony? 

Llegiu la recepta completa

04 Codony

Codony

Dolç de codony

Per als amants de la Thermomix, també tenim una recepta! En comptes de preparar codonyat, us proposem una variant d'aquesta preparació: el dolç de codony. En primer lloc haureu de triturar una llimona amb codony i sucre a parts iguals, i després cuinar-ho amb calor durant 30 minuts. 

Llegiu la recepta completa

05 Sardines, guacamole, compota d'escalunyes, codony i mostassa

Sardines, guacamole, compota d'escalunyes, codony i mostassa

Sardines, guacamole, compota d'escalunyes, codony i mostassa

Aquesta recepta és per als dies que teniu més temps per cuinar, però això no us ha d'espantar, ja que el resultat és de restaurant d'estrella... i el preu dels productes és ben econòmic! Amb aquestes sardines segur que sorprendreu tota la família, amics o parella! Animeu-vos a cuinar-les!

Llegiu la recepta completa

06 codony

codony

Codony rostit amb sorbet de cervesa de baixa fermentació

De ben segur que no us havia passat pel cap preparar aquesta fruita rostida, però el cert és que aquesta tècnica potencia encara més la seva dolçor! Porteu el codony a un altre nivell amb aquesta recepta de Pep Nogué: codony rostit amb sorbet de cervesa de baixa fermentació.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto