CUINA.CAT
17/06/2019Parmentier amb escamarlans i mantega de bolets
Els escamarlans i les patates sempre han anat molt bé als plats, i un exemple d'aquesta afirmació és la recepta que us deixem aquí. L'originalitat respecte al marisc és que es deixen infusionar les cues dels crustacis amb oli per tal d'aconseguir oli d'escamarlans. D'aquesta manera, s'amaneix el Parmentier i s'aconsegueix un sabor sublim.
Crema de llenties i escamarlans
Aquí ens trobem amb unes llenties triturades, en forma de crema, a sota de les cues dels escamarlans per tal que mantinguin el seu sabor per separat. D'aquesta manera, es poden apreciar els matisos de cada element sense haver-los de barrejar. L'elaboració és molt senzilla, ja que només s'ha de fer, per una banda, les llenties, i, per l'altra, saltar les cues.
Caneló d'escamarlans
Els escamarlans, tot i ser coneguts com a protagonistes d'arrossos i brous, també poden ser l'ingredient principal de plats molt exòtics. Amb aquest caneló d'escamarlans us ho demostrem, ja que el cos del marisc es recobreix de plaques de pasta wonton i, a més, s'acompanya amb farcellets de pasta kataifi fregits amb verdures. Per altra banda, tot s'acompanya amb una crema de porros que queda, senzillament, espectacular.
Tàrtar d'escamarlans amb caviar de salmó
Continuant amb la línia de plats exòtics amb escamarlans, aquí us portem una altra recepta de l'estil. El tàrtar s'elabora amb escamarlans, és clar, però també amb tomàquets, ceba, mostassa antiga i fonoll, cosa que dóna més sabor al marisc. A més, es prepara una salsa amb formatge, nata, fonoll i caviar de salmó, i tot es corona amb un canvi de textures a càrrec d'una torrada de baguet cruixent.
Crema freda d'escamarlans amb arròs amb llet escumós Becky Lawton
Sembla un cafè amb llet, però us assegurem que és el primer plat d'un menú molt elegant! Primer, es prepara una crema d'escamarlans i verdures, que només s'han de sofregir i triturar perquè esdevingui crema. La capa d'escuma és d'arròs amb llet, que queda genial amb la crema feta anteriorment i, per finalitzar, s'arrebossen les cues d'escamarlans i s'acompanya amb galetes cruixents de cacauet.
Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans Becky Lawton
No hi ha plat més estival i representatiu que el gaspatxo. De la mateixa manera, el marisc i la síndria són dos ingredients molt consumits a l'estiu. Aquestes dues idees s'uneixen per crear aquesta recepta: un gaspatxo amb un punt dolç que s'acompanya amb el sabor dels escamarlans. Una recepta diferent, però molt encertada per tal de gaudir de l'estiu com només nosaltres sabem!
Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà
No es pot acabar el rànquing sense esmentar la unió tan coneguda entre l'arròs i els escamarlans, o qualsevol altre marisc. Però volem destacar una recepta diferent de la que mengem freqüentment a l'estiu, i és aquest risotto amb sípia i carbassó amb safrà. Una manera diferent de combinar els escamarlans amb l'arròs, però no menys encertada, ja que és deliciós.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: