Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 plats amb escamarlans

Heu de saber que aquest marisc tan consumit en els arrossos d'estiu és, en realitat, molt versàtil a la cuina!

CUINA.CAT

17/06/2019
01 Parmentier amb escamarlans i mantega de bolets

Parmentier amb escamarlans i mantega de bolets

Parmentier amb escamarlans i mantega de bolets

Els escamarlans i les patates sempre han anat molt bé als plats, i un exemple d'aquesta afirmació és la recepta que us deixem aquí. L'originalitat respecte al marisc és que es deixen infusionar les cues dels crustacis amb oli per tal d'aconseguir oli d'escamarlans. D'aquesta manera, s'amaneix el Parmentier i s'aconsegueix un sabor sublim.

Llegiu la recepta completa

02 Crema de llenties i escamarlans

Crema de llenties i escamarlans

Crema de llenties i escamarlans

Aquí ens trobem amb unes llenties triturades, en forma de crema, a sota de les cues dels escamarlans per tal que mantinguin el seu sabor per separat. D'aquesta manera, es poden apreciar els matisos de cada element sense haver-los de barrejar. L'elaboració és molt senzilla, ja que només s'ha de fer, per una banda, les llenties, i, per l'altra, saltar les cues.

Llegiu la recepta completa

03 Caneló d'escamarlans

Caneló d'escamarlans

Caneló d'escamarlans

Els escamarlans, tot i ser coneguts com a protagonistes d'arrossos i brous, també poden ser l'ingredient principal de plats molt exòtics. Amb aquest caneló d'escamarlans us ho demostrem, ja que el cos del marisc es recobreix de plaques de pasta wonton i, a més, s'acompanya amb farcellets de pasta kataifi fregits amb verdures. Per altra banda, tot s'acompanya amb una crema de porros que queda, senzillament, espectacular.

Llegiu la recepta completa

04 Tàrtar d'escamarlans amb caviar de salmó

Tàrtar d'escamarlans amb caviar de salmó

Tàrtar d'escamarlans amb caviar de salmó

Continuant amb la línia de plats exòtics amb escamarlans, aquí us portem una altra recepta de l'estil. El tàrtar s'elabora amb escamarlans, és clar, però també amb tomàquets, ceba, mostassa antiga i fonoll, cosa que dóna més sabor al marisc. A més, es prepara una salsa amb formatge, nata, fonoll i caviar de salmó, i tot es corona amb un canvi de textures a càrrec d'una torrada de baguet cruixent.

Llegiu la recepta completa

05 Crema freda d'escamarlans amb arròs amb llet escumós

Crema freda d'escamarlans amb arròs amb llet escumós Becky Lawton

Crema freda d'escamarlans amb arròs amb llet escumós

Sembla un cafè amb llet, però us assegurem que és el primer plat d'un menú molt elegant! Primer, es prepara una crema d'escamarlans i verdures, que només s'han de sofregir i triturar perquè esdevingui crema. La capa d'escuma és d'arròs amb llet, que queda genial amb la crema feta anteriorment i, per finalitzar, s'arrebossen les cues d'escamarlans i s'acompanya amb galetes cruixents de cacauet.

Llegiu la recepta completa

06 Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans Becky Lawton

Gaspatxo de síndria, granissat d'alfàbrega i escamarlans

No hi ha plat més estival i representatiu que el gaspatxo. De la mateixa manera, el marisc i la síndria són dos ingredients molt consumits a l'estiu. Aquestes dues idees s'uneixen per crear aquesta recepta: un gaspatxo amb un punt dolç que s'acompanya amb el sabor dels escamarlans. Una recepta diferent, però molt encertada per tal de gaudir de l'estiu com només nosaltres sabem!

Llegiu la recepta completa

07 Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà

Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà

Risotto de sípia, escamarlà i carbassó amb safrà

No es pot acabar el rànquing sense esmentar la unió tan coneguda entre l'arròs i els escamarlans, o qualsevol altre marisc. Però volem destacar una recepta diferent de la que mengem freqüentment a l'estiu, i és aquest risotto amb sípia i carbassó amb safrà. Una manera diferent de combinar els escamarlans amb l'arròs, però no menys encertada, ja que és deliciós.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto