CUINA.CAT
02/09/2020Cilindriques, esfèriques o quadrades... Tant és! L'important és que siguin ben cruixents per fora i amb un punt fondant a l'interior. Us en presentem deu varietats per a tots els gustos.
Croquetes de gambes amb allada
La gamba vermella és un dels mariscs més apreciats i donen a aquest plat un gran valor gastronòmic. Si les serviu amb un punt de salsa rosa triomfareu.
Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat
Aquestes croquetes són doblament gustoses primer perquè són de potes de pop i segon perquè utilitzen el mateix caldo que ha deixat el pop per fer la veluté del farciment.
Croquetes de cua de bou amb panko
Aquestes croquetes es rebossen a l'estil japonès, s'utilitza 'panko', en comptes del pa ratllat tradicional. Aquesta tècnica farà que us surtin ben cruixents!
Croquetes de pernil cuit Becky Lawton
La beixamel és l’element que converteix un roux (mantega i farina) en una amalgama de sabors, gràcies a la incorporació d’un líquid i amb l’ingredient principal. Heu d'aconseguir una massa homogènia que ja està llesta quan la pasta no s’enganxa a la cassola ni a la cullera de fusta o l’espàtula amb què es remena. S’hi ha d’estar a sobre, remenar-la constantment amb cura fins a trobar l’equilibri.
Llegiu la recepta completa
Croquetes de bacallà AJJ Estudi
Per fer croquetes, qualsevol farina de blat és bona, però, en aquest cas, David Lienas utilitza farina de galeta, un exemple de com es pot jugar amb l'arrebossat. La farina de galeta es pot enriquir amb herbes i amb espècies.
Utilitzeu, però, la farina que utilitzeu, no en poseu en excés: una croqueta mai ha de tenir-ne gust! La farina no s’ha de notar, no ha d’arribar a cremar-se. I no opteu per farines de força: una croqueta no és un aliment fermentat, de manera que no necessita farines riques en gluten.
Llegiu la recepta completa
Croquetes de pinya colada AJJ Estudi
La croqueta sempre és benvinguda, ja sigui en forma d'aperitiu, de plat principal, amb acompanyament o, com en aquest cas, per postres. A més, aquesta recepta és un exemple no només de croqueta vegetariana, sinó també de com poden preparar-les les persones amb intoleràncies, en aquest cas, a la lactosa. Us diem altres maneres de salvar intoleràncies i de fer les croquetes vegetarianes i veganes:
Croquetes de musclos
Aquesta proposta també utilitza farina de galeta i llet, com les receptes clàssiques de croquetes. Tot i això, en funció del sabor de la croqueta, a vegades és millor afegir-hi un altre líquid que realci el gust de l’ingredient principal, en aquest cas, els musclos. Unes croquetes de marisc guanyen amb un fumet, i amb salsa barbacoa, unes de pernil o de pollastre, amb el brou corresponent.
Llegiu la recepta completa
Croquetes líquides d'espinacs a la catalana AJJ Estudi
La gran qüestió que divideix opinions entre els aficionats a la croqueta és la textura: espessa o líquida. La croqueta ha estat un producte més aviat consistent. Fins que Ferran Adrià va posar sobre la taula, l’any 2006, la peça líquida. Una crosta que, en mossegar-la, allibera un magma molt més fluid que qualsevol altra croqueta generosa en beixamel.
Adrià va portar la croqueta al límit, amb l’ajut de gelatina, una fórmula que no agrada a d'altres cuiners com Javier Torres, qui en declaracions a 'La Vanguardia' va afirmar que “una croqueta líquida no podrà estar mai a l’altura d’una croqueta com les de tota la vida, les croquetes que pots queixalar, mastegar i assaborir, i que permeten gaudir-les durant uns segons”.
Nosaltres el que us recomanem és que proveu les dues versions, per això hem inclòs aquesta recepta, una croqueta amb pell cruixent que es desfà a la primera mossegada. Una sorpresa de sabors clàssics.
Llegiu la recepta completa
‘Cromesquis’ de capipota AJJ Estudi
Aquestes croquetes se serveixen en broquetes i incorporen sabors de cuina tradicional, com el romesco o el capipota.
Llegiu la recepta completa
Croquetes d'arròs amb llet amb crema de torró i taronja Becky Lawton
Un altre exemple de croquetes que també poden ser unes postres i ben dolces. En aquest cas, la dolçor l'aporten la crema de torró de Xixona i la taronja caramel·litzada.
Llegiu la recepta completa
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: