Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 receptes de croquetes sorprenents

És un dels plats preferits de petits i grans, unes delícies que us animem a fer a casa, ja siguin en forma d'entrant, de postres o, fins i tot, líquides

CUINA.CAT

02/09/2020

Cilindriques, esfèriques o quadrades... Tant és! L'important és que siguin ben cruixents per fora i amb un punt fondant a l'interior. Us en presentem deu varietats per a tots els gustos.

01 Croquetes de gambes amb allada

Croquetes de gambes amb allada

Croquetes de gambes amb allada

La gamba vermella és un dels mariscs més apreciats i donen a aquest plat un gran valor gastronòmic. Si les serviu amb un punt de salsa rosa triomfareu. 

Llegiu la recepta completa 

02 Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Aquestes croquetes són doblament gustoses primer perquè són de potes de pop i segon perquè utilitzen el mateix caldo que ha deixat el pop per fer la veluté del farciment.

Llegiu la recepta completa

03 Croquetes de cua de bou amb panko

Croquetes de cua de bou amb panko

Croquetes de cua de bou amb panko

Aquestes croquetes es rebossen a l'estil japonès, s'utilitza 'panko', en comptes del pa ratllat tradicional. Aquesta tècnica farà que us surtin ben cruixents!

Llegiu la recepta completa

04 Croquetes de pernil cuit

Croquetes de pernil cuit Becky Lawton

Croquetes de pernil cuit

La beixamel és l’element que converteix un roux (mantega i farina) en una amalgama de sabors, gràcies a la incorporació d’un líquid i amb l’ingredient principal. Heu d'aconseguir una massa homogènia que ja està llesta quan la pasta no s’enganxa a la cassola ni a la cullera de fusta o l’espàtula amb què es remena. S’hi ha d’estar a sobre, remenar-la constantment amb cura fins a trobar l’equilibri.

Llegiu la recepta completa

05 Croquetes de bacallà

Croquetes de bacallà AJJ Estudi

Croquetes de bacallà

Per fer croquetes, qualsevol farina de blat és bona, però, en aquest cas, David Lienas utilitza farina de galeta, un exemple de com es pot jugar amb l'arrebossat. La farina de galeta es pot enriquir amb herbes i amb espècies.

Utilitzeu, però, la farina que utilitzeu, no en poseu en excés: una croqueta mai ha de tenir-ne gust! La farina no s’ha de notar, no ha d’arribar a cremar-se. I no opteu per farines de força: una croqueta no és un aliment fermentat, de manera que no necessita farines riques en gluten.

Llegiu la recepta completa

06 Croquetes de pinya colada

Croquetes de pinya colada AJJ Estudi

Croquetes de pinya colada

La croqueta sempre és benvinguda, ja sigui en forma d'aperitiu, de plat principal, amb acompanyament o, com en aquest cas, per postres. A més, aquesta recepta és un exemple no només de croqueta vegetariana, sinó també de com poden preparar-les les persones amb intoleràncies, en aquest cas, a la lactosa. Us diem altres maneres de salvar intoleràncies i de fer les croquetes vegetarianes i veganes:

  1. Sense lactis. Els intolerants a la lactosa han fer-les amb patata, amb llets vegetals com la de coco o brous i amb margarina o oli, fet que en dificulta una mica l’elaboració, perquè no és tan untuós com la mantega.
  2. Vegetarians i vegans. Cal fer-les sense carn i jugar amb llets vegetals i cereals per espessir la massa i treballar-la. El blog Hiulit’s Cuisine proposa fer-les amb quinoa i farina de cigró, i la cuinera Montse Vallory, especialitzada en alimentació natural, les prepara amb mill i fruita seca picada.
  3. Celíacs. Han de recórrer a l’arròs com a substitut de la farina de blat, o també a la farina de blat de moro, de soja, de mandioca, a la fècula de patata o al midó d’arròs.
  4. Sense ou. Els que no en poden prendre, han d’arrebossar-les amb cervesa o llet.

Llegiu la recepta completa

07 Croquetes de musclos

Croquetes de musclos

Croquetes de musclos

Aquesta proposta també utilitza farina de galeta i llet, com les receptes clàssiques de croquetes. Tot i això, en funció del sabor de la croqueta, a vegades és millor afegir-hi un altre líquid que realci el gust de l’ingredient principal, en aquest cas, els musclos. Unes croquetes de marisc guanyen amb un fumet, i amb salsa barbacoa, unes de pernil o de pollastre, amb el brou corresponent.

Llegiu la recepta completa

08 Croquetes líquides d'espinacs a la catalana

Croquetes líquides d'espinacs a la catalana AJJ Estudi

Croquetes líquides d'espinacs a la catalana

La gran qüestió que divideix opinions entre els aficionats a la croqueta és la textura: espessa o líquida. La croqueta ha estat un producte més aviat consistent. Fins que Ferran Adrià va posar sobre la taula, l’any 2006, la peça líquida. Una crosta que, en mossegar-la, allibera un magma molt més fluid que qualsevol altra croqueta generosa en beixamel.

Adrià va portar la croqueta al límit, amb l’ajut de gelatina, una fórmula que no agrada a d'altres cuiners com Javier Torres, qui en declaracions a 'La Vanguardia' va afirmar que “una croqueta líquida no podrà estar mai a l’altura d’una croqueta com les de tota la vida, les croquetes que pots queixalar, mastegar i assaborir, i que permeten gaudir-les durant uns segons”.

Nosaltres el que us recomanem és que proveu les dues versions, per això hem inclòs aquesta recepta, una croqueta amb pell cruixent que es desfà a la primera mossegada. Una sorpresa de sabors clàssics.

Llegiu la recepta completa

09 ‘Cromesquis’ de capipota

‘Cromesquis’ de capipota AJJ Estudi

'Cromesqui' de capipota

Aquestes croquetes se serveixen en broquetes i incorporen sabors de cuina tradicional, com el romesco o el capipota.

Llegiu la recepta completa

10 Croquetes d'arròs amb llet amb crema de torró i taronja

Croquetes d'arròs amb llet amb crema de torró i taronja Becky Lawton

Croquetes d'arròs amb llet, crema de torró i taronja

Un altre exemple de croquetes que també poden ser unes postres i ben dolces. En aquest cas, la dolçor l'aporten la crema de torró de Xixona i la taronja caramel·litzada.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: