Troba la teva recepta

10 receptes de croquetes sorprenents

És un dels plats preferits de petits i grans, unes delícies que us animem a fer a casa, ja siguin en forma d'entrant, de postres o, fins i tot, líquides

CUINA.CAT

30/10/2019

Cilindriques, esfèriques o quadrades... Tant és! L'important és que siguin ben cruixents per fora i amb un punt fondant a l'interior. Us en presentem deu varietats per a tots els gustos.

01 Croquetes de gambes amb allada

Croquetes de gambes amb allada

Croquetes de gambes amb allada

La gamba vermella és un dels mariscs més apreciats i donen a aquest plat un gran valor gastronòmic. Si les serviu amb un punt de salsa rosa triomfareu. 

Llegiu la recepta completa 

02 Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Croquetes de pop amb maionesa de pebre fumat

Aquestes croquetes són doblament gustoses primer perquè són de potes de pop i segon perquè utilitzen el mateix caldo que ha deixat el pop per fer la veluté del farciment.

Llegiu la recepta completa

03 Croquetes de cua de bou amb panko

Croquetes de cua de bou amb panko

Croquetes de cua de bou amb panko

Aquestes croquetes es rebossen a l'estil japonès, s'utilitza 'panko', en comptes del pa ratllat tradicional. Aquesta tècnica farà que us surtin ben cruixents!

Llegiu la recepta completa

04 Croquetes de pernil cuit

Croquetes de pernil cuit Becky Lawton

Croquetes de pernil cuit

La beixamel és l’element que converteix un roux (mantega i farina) en una amalgama de sabors, gràcies a la incorporació d’un líquid i amb l’ingredient principal. Heu d'aconseguir una massa homogènia que ja està llesta quan la pasta no s’enganxa a la cassola ni a la cullera de fusta o l’espàtula amb què es remena. S’hi ha d’estar a sobre, remenar-la constantment amb cura fins a trobar l’equilibri.

Llegiu la recepta completa

05 Croquetes de bacallà

Croquetes de bacallà AJJ Estudi

Croquetes de bacallà

Per fer croquetes, qualsevol farina de blat és bona, però, en aquest cas, David Lienas utilitza farina de galeta, un exemple de com es pot jugar amb l'arrebossat. La farina de galeta es pot enriquir amb herbes i amb espècies.

Utilitzeu, però, la farina que utilitzeu, no en poseu en excés: una croqueta mai ha de tenir-ne gust! La farina no s’ha de notar, no ha d’arribar a cremar-se. I no opteu per farines de força: una croqueta no és un aliment fermentat, de manera que no necessita farines riques en gluten.

Llegiu la recepta completa

06 Croquetes de pinya colada

Croquetes de pinya colada AJJ Estudi

Croquetes de pinya colada

La croqueta sempre és benvinguda, ja sigui en forma d'aperitiu, de plat principal, amb acompanyament o, com en aquest cas, per postres. A més, aquesta recepta és un exemple no només de croqueta vegetariana, sinó també de com poden preparar-les les persones amb intoleràncies, en aquest cas, a la lactosa. Us diem altres maneres de salvar intoleràncies i de fer les croquetes vegetarianes i veganes:

  1. Sense lactis. Els intolerants a la lactosa han fer-les amb patata, amb llets vegetals com la de coco o brous i amb margarina o oli, fet que en dificulta una mica l’elaboració, perquè no és tan untuós com la mantega.
  2. Vegetarians i vegans. Cal fer-les sense carn i jugar amb llets vegetals i cereals per espessir la massa i treballar-la. El blog Hiulit’s Cuisine proposa fer-les amb quinoa i farina de cigró, i la cuinera Montse Vallory, especialitzada en alimentació natural, les prepara amb mill i fruita seca picada.
  3. Celíacs. Han de recórrer a l’arròs com a substitut de la farina de blat, o també a la farina de blat de moro, de soja, de mandioca, a la fècula de patata o al midó d’arròs.
  4. Sense ou. Els que no en poden prendre, han d’arrebossar-les amb cervesa o llet.

Llegiu la recepta completa

07 Croquetes de musclos

Croquetes de musclos

Croquetes de musclos

Aquesta proposta també utilitza farina de galeta i llet, com les receptes clàssiques de croquetes. Tot i això, en funció del sabor de la croqueta, a vegades és millor afegir-hi un altre líquid que realci el gust de l’ingredient principal, en aquest cas, els musclos. Unes croquetes de marisc guanyen amb un fumet, i amb salsa barbacoa, unes de pernil o de pollastre, amb el brou corresponent.

Llegiu la recepta completa

08 Croquetes líquides d'espinacs a la catalana

Croquetes líquides d'espinacs a la catalana AJJ Estudi

Croquetes líquides d'espinacs a la catalana

La gran qüestió que divideix opinions entre els aficionats a la croqueta és la textura: espessa o líquida. La croqueta ha estat un producte més aviat consistent. Fins que Ferran Adrià va posar sobre la taula, l’any 2006, la peça líquida. Una crosta que, en mossegar-la, allibera un magma molt més fluid que qualsevol altra croqueta generosa en beixamel.

Adrià va portar la croqueta al límit, amb l’ajut de gelatina, una fórmula que no agrada a d'altres cuiners com Javier Torres, qui en declaracions a 'La Vanguardia' va afirmar que “una croqueta líquida no podrà estar mai a l’altura d’una croqueta com les de tota la vida, les croquetes que pots queixalar, mastegar i assaborir, i que permeten gaudir-les durant uns segons”.

Nosaltres el que us recomanem és que proveu les dues versions, per això hem inclòs aquesta recepta, una croqueta amb pell cruixent que es desfà a la primera mossegada. Una sorpresa de sabors clàssics.

Llegiu la recepta completa

09 ‘Cromesquis’ de capipota

‘Cromesquis’ de capipota AJJ Estudi

'Cromesqui' de capipota

Aquestes croquetes se serveixen en broquetes i incorporen sabors de cuina tradicional, com el romesco o el capipota.

Llegiu la recepta completa

10 Croquetes d'arròs amb llet amb crema de torró i taronja

Croquetes d'arròs amb llet amb crema de torró i taronja Becky Lawton

Croquetes d'arròs amb llet, crema de torró i taronja

Un altre exemple de croquetes que també poden ser unes postres i ben dolces. En aquest cas, la dolçor l'aporten la crema de torró de Xixona i la taronja caramel·litzada.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto