La llimona és un dels cítrics per excel·lència, perfecte per consumir quan s'acosta el fred i comencen a rondar-nos els refredats, ja que té força vitamina C i ajuda a reforçar les defenses. A més d'un bon condiment per a plats salats, és un ingredient fantàstic per fer postres, tot i que hem de vigilar de no passar-nos de sucre si volem compensar-ne l'acidesa.
'Macarons' de llimona
Diuen que els 'macarons' són un dels dolços més difícils de preparar, ja que cal tenir molta cura i mesurar molt bé les quantitats perquè la base ens quedi cruixent i amb la textura ideal. Miquel Àngel Roque n'és tot un expert, i entre les seves receptes n'hem trobat aquests de crema de llimona. Animeu-vos a intentar preparar-los i tingueu paciència si no us surten bé a la primera. Val la pena tornar-ho a intentar!
Púding fred de llimona Becky Lawton
Els melindros són un bon substitut del pa de pessic quan preparem segons quines postres, i aquest púding fred de llimona de la Gemma Clofent n'és un bon exemple. I sabeu el millor de tot? Que no us caldrà engegar el forn per fer-lo, ja que la gelatina s'encarregarà de fer la feina de quallar-lo!
Pa de pessic de llimona Becky Lawton
Segurament aquest pastís és un dels primers que aprenem a fer, ja que el pa de pessic de llimona és un clàssic de moltes cuines familiars, on s'acostumen a prendre les mesures amb gots de iogurt. Aquesta vegada en fem una versió una mica més elaborada però que igualment és fàcil i boníssima!
Pastís de poma i llimona Gemma Clofent
Una altra recepta de la Gemma Clofent —que és la nostra pastissera particular—, que aquesta vegada ha barrejat dues fruites que combinen molt bé en un pastís: la poma i la llimona. A més de la combinació dolça-àcida sorprenent, la llimona farà que la poma no s'oxidi i, per tant, que el pastís no quedi més fosc de l'habitual.
Braç de gitano de llimona Gemma Clofent
Els braços de gitano més habituals són els de nata i els de trufa, però això no vol dir que no ens puguem posar més o menys creatius i preparar-ne amb altres farciments, com aquest de crema de llimona que ens proposa la Gemma Clofent. Només heu de tenir cura que el pa de pessic no se us trenqui a l'hora d'enrotllar-lo.
Mousse de poma i llimona Gemma Clofent
Ara us presentem una versió diferent de les postres que us hem presentat abans. Si aleshores fèiem un pastís de poma i llimona, en aquesta ocasió en fem una mousse. I això no deixa de ser una prova que, partint de la mateixa base i pràcticament els mateixos ingredients, podem fer diverses preparacions d'unes postres.
Melmelada de llimona Gemma Clofent
De melmelades se'n poden fer de pràcticament qualsevol fruita, sempre que tingui una quantitat mínima d'aigua. En aquest cas la preparem, doncs, de llimona, i us expliquem una manera fantàstica d'aprofitar aquelles llimones que comencin a espatllar-se, ja que hem d'intentar evitar malbaratar els aliments innecessàriament.
Mousse de llimona amb crema de fruita de la passió Gemma Clofent
Aquesta mousse no és apta per a persones que no els agradin els gustos àcids, ja que combina dues fruites que ho són força, la llimona i la fruita de la passió, i que, malgrat això, combinen de meravella. Si voleu rebaixar-ne l'acidesa, eviteu fer servir molt sucre i opteu per edulcorants menys calòrics, com l'estèvia.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.