Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mones de Pasqua per fer a casa

2 clàssics per fer feliços els fillols

POL MARTÍN DE HARO

26/03/2024

Segons s’ha documentat, el pastís de la mona de Pasqua s'elabora des del segle XV. Això sí, abans no s’adornava amb xocolata; es tractava d'un tortell rodó de pasta de pa al qual s’incorporava un ou dur al forat del pastís. Avui en dia, el Dilluns de Pasqua és tradició regalar als fillols la mona, que generalment és de pa de pessic i mantega i incorpora ous de xocolata i plomes de colors. Al CUINA us proposem dues receptes d'aquest pastís perquè pugueu sorprendre la família en un dia tan especial com aquest.

01 Mona de Pasqua Sara

Mona de Pasqua Sara Becky Lawton

Mona de Pasqua Sara

La clàssica per als padrins més tradicionals. La Sara, feta de mantega, ametlles i almívar, és una de les opcions predilectes de tota la vida per celebrar la festivitat que tanca la Setmana Santa. Es recomana, un cop acabada la preparació de les diferents capes d’almívar i mantega, adornar-la amb unes plomes, uns pollets i, per descomptat, uns quants ous de xocolata!

02 Mona de Pasqua de xocolata

Mona de Pasqua de xocolata Becky Lawton

Mona de Pasqua de xocolata

La millor opció per lluir-vos com a padrins! Això sí, sempre que el fillol sigui amant de la xocolata negra... La preparació és molt semblant a la de la Sara, però, en aquesta ocasió, necessitareu muntar la nata trufada per al pa de pessic. No us oblideu, tampoc, dels fideus de xocolata, que, tan bon punt la cobertura estigui una mica solidificada, els podreu enganxar per tot el lateral, escampant-los a grapats amb la mà (s’enganxen sols!).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: