Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Postres irresistibles amb xocolata negra

Us agradi o no, no us podreu resistir a aquestes delícies de xocolata negra

16/04/2020

La xocolata és un dels ingredients que desperta més passions. La trobem en postres però també en nombroses elaboracions de rebosteria, que podem gaudir per esmorzar o per berenar. Per a les postres, la xocolata gaudeix d'un ventall d'elaboracions realment extens, ja que se'n pot fer pràcticament de tot: cremes, mousses, pastissos, galetes, bunyols, trufes, i elaboracions del receptari tradicional internacional, com ara el 'brownie' o el 'coulant' entre altres. Un dia és un dia, així que permeteu-vos un caprici elaborant i menjant alguna d'aquestes propostes que us fem amb la xocolata negra. Nyam!

Xocolata i poma

Xocolata i poma

Xocolata i poma

La combinació de xocolata i fruita és de les més delicioses dins el món dolç. En aquesta recepta la fruita que acompanya la xocolata és la poma, que laminarem ben fina per introduir-la dins d'un bescuit de xocolata, dins del qual també hi introduirem unes trufes congelades, que en el moment de coure el conjunt quedaran líquides i atrapades dins el bescuit, de tal manera que el resultat serà similar al del clàssic 'coulant' de xocolata, una de les millors formes de gaudir d'aquest magnífic ingredient.

Llegiu la recepta completa

Brownie de xocolata i nous

Brownie de xocolata i nous

Brownie de xocolata i nous

El 'brownie' ('marronet' en anglès) és un pa de pessic de xocolata i nous que es va crear a partir d'un accident culinari, quan un cuiner que es disposava a preparar un pa de pessic de xocolata es va descuidar d'afegir-hi llevat. Amb els ingredients que ja portava la recepta el resultat havia de ser bo a la força; a diferència d'un pa de pessic no és esponjós, amb un interior més humit i cruixent per fora, però igual o més bo. Beneïts errors!

Llegiu la recepta completa

Trufes de xocolata i préssec

Trufes de xocolata i préssec Gemma Clofent

Trufes de xocolata

Si voleu preparar dolços per acompanyar els cafès i endolcir la sobretaula, aquestes trufes de préssec són una molt bona opció. Per fer-la, fem servir el préssec en tres formes diferents: utilitzem les orellanes, que trossejarem i remullarem amb licor de préssec, i el seu suc, que barrejarem amb la nata i la xocolata per fer la base de les trufes. Tot plegat resulta un entreteniment dolç amb molta aroma de prèssec, la gràcia de trobar-se trossets d'orellanes, i la xocolata per englobar un conjunt molt aromàtic.

Llegiu la revista completa

Bunyols de xocolata

Bunyols de xocolata

Bunyols de xocolata

Els bunyols són sempre una gran opció per realçar el producte que s'hi introdueix. La xocolata, a més, hi queda líquida atrapada a l'interior, de tal manera que en menjar-la crea tota una explosió a la boca, una sensació fantàstica. Que no us espanti la seva elaboració, és ben senzilla, consta de dos elements: La 'ganache', barreja de nata i xocolata, que refredarem dins de motlles per a glaçons o de semiesferes, i la pasta de bunyols, que envoltarà l'elaboració anterior, per, tot seguit, fregir-ho tot. L'escalfor de la cocció fondrà la xocolata de l'interior, i el bunyol esdenindrà tota una bomba xocolatera al paladar.

Llegiu la recepta completa

Coulant de xocolata

Coulant de xocolata

Coulant de xocolata, gelat de xocolata, salsa de cacau i espígol

El 'coulant' és una de les receptes mítiques de l'història de la cuina. El seu autor, el cèlebre cuiner francès Michel Bras, volent recordar el comensal la reconfortable sensació de prendre una tassa de xocolata després d'un dia d'esquí, sota el nom original 'Biscuit de chocolat coulant', bisucit de xocolata desfeta. Hi ha dos mètodes per preparar un coulant: cuinar el preparat durant poc temps i a alta temperatura, per tenir un interior tendre i cremós, o bé introduir-hi una porció de 'ganache' congelada, perquè mitjaçant la cocció al forn quedi fos. La sensació de trencar el coulant amb la cullera i alliberar la xocolata fosa és de les millors que hi ha al món dolç.

Llegiu la recepta completa

Roques de carquinyolis i xocolata negra

Roques de carquinyolis i xocolata negra Gemma Clofent

Roques de carquinyolis i xocolata negra

Un altre entreteniment amb xocolata negra, ideal per si us han sobrat un grapat de carquinnyolis i no sabeu que fer-ne. L'elaboració és extremament senzilla, i el resultat realment bo. Per fer-les només cal esmicolar els carquinyolis, mesclar-los amb la xocolara desfeta i fer-ne porcions. Quan la xocolata es refredi quedarà compacte, fent un conjunt molt cruixent per acompanyar l'estona del cafè.

Llegiu la recepta completa

Textures de xocolata

Textures de xocolata

Textures de xocolata

La xocolata és un ingredient molt versàtil, la podem preparar de moltes maneres diferents, amb un gran ventall de receptes possibles que ens ofereixen moltes textures, formes i temperatures per menjar-la. Unes postres com aquestes estan fetes per als grans amants de la xocolata; en un mateix plat la podem gaudir de diferents maneres, de manera entretinguda, ja que podem anar barrejant les diferents elaboracions xocolateres. Tota una festa de textures i temperatures amb la xocolata com a protagonista.

Llegiu la recepta completa

Milfulls de xocolata

Milfulls de xocolata

Milfulls de xocolata

Aquestes postres tenen també com a protagonistes eleboracions amb xocolata, una part cruixent i una de tova i airejada, aquest binomi de textures que tant ens agrada de moltes preparacions. La recepta té només tres ingedients -xocolata, nata i sucre-, i és força senzilla de fer. La principal dificultat rau en fer els rectangles de xocolata ben rectes i homogenis; per això, esteneu bé la xocolata líquida en una safata coberta amb film, i ajudeu-vos d'un regle o motlle amb la forma desitjada per anar porcionant els quadrats de xocolata.

Llegiu la recepta completa

Cassoleta de xocolata i galetes Oreo

Cassoleta de xocolata i galetes Oreo Gemma Clofent

Cassoleta de xocolata i galetes Oreo

Per fer aquesta recepta utilitzem una coneguda marca de galetes comercials, una proposta que agradarà molt als petits de casa, o a tothom qui és amant d'aquestes galetes. Per fer la base de la cassoleta fem la típica base de galetes, que en aquest cas ho farem amb la part negra i cruixent de les galetes, que és la part de xocolata -l'interior és una crema de vainilla. L'interior és una crema de xocolata que finalment decorarem amb trossos de galetes.

Llegiu la recepta completa

Pa amb oli i xocolata

Pa amb oli i xocolata Gemma Clofent

Pa amb oli i xocolata

No hi podia faltar una versió d'una de les postres amb xocolata negra més nostrades, el pa amb oli i xocolata, que pot ser perfectament un esmorzar, un berenar o bé unes postres d'un àpat. Per fer aquest pa amb oli i xocolata prepararem dues elaboracions diferents, un cremós de xocolata i unes llesques de pa de motlle, que torrarem al forn, penjades de les reixes de la safata de forn, perquè quedin amb forma d'U. Finalment, ho amanim amb oli i sal. Bon profit!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: