Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Receptes tradicionals catalanes

Seleccionem un conjunt de receptes típiques de Catalunya

CUINA.CAT

26/10/2020

Des dels canelons i l'escudella de Nadal fins a plats de pollastre, bacallà o cargols, passant pels típics panellets que ben aviat ens visitaran per la Castanyada i Tots Sants. Acompanya'ns en aquest viatge pel millor i més tradicional de la cuina catalana!

01 Pa amb tomàquet i pernil

Pa amb tomàquet i pernil

Pa amb tomàquet

El pa amb tomàquet havia d'obrir aquest receptari. Un plat que ens agrada a tots i que ens salva qualsevol àpat. De fet, tothom que visita Catalunya l'ha de tastar encara que sigui només una vegada.

02 Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Un altre essencial de la cuina catalana, sobretot a les comarques de Ponent, però també a Girona i les Terres de l'Ebre. Recepta fàcil per iniciar un bon àpat.

03 L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

Escudella i carn d'olla

Un plat típic del Nadal a Catalunya, que no falta mai a la seva cita amb el dinar del 25. 

04 Canelons de carn

Canelons de carn

Canelons

I si parlem de plats nadalencs i tradicionals a Catalunya, no podem oblidar-nos dels canelons! Típics del dia de Sant Esteve, són una delícia que ja ens hem acostumat a prendre més dies a l'any. 

05 Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Un altre primer plat molt típic de la cuina casolana catalana que no hi podia faltar. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.

06 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

El fricandó, un altre plat típic a Catalunya. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.

07 Peus de porc amb cargols

Peus de porc amb cargols

Peus de porc amb cargols

Una recepta explosiva.

08 Sardines amb escalivada / Enrique Marco

Sardines amb escalivada / Enrique Marco Enrique Marco

Sardines amb escalivada

La sardina i l'escalivada, dos essencials més de la cuina d'aquí junts en una altra recepta d'una pinta exquisida. Què espereu per fer-la?

09 Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida Mariona Villavieja

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Una recepta que en aquest cas, a més, la cuinarem amb pollastre pota blava del Prat de Llobregat. Pollastre confitat amb moniato i prunes; un plat excel·lent i contundent per acompanyar una amanida per exemple.

10 Bacallà a la catalana

Bacallà a la catalana

Bacallà a la catalana

I un plat de peix també relativament senzill de preparar i acompanyat amb ou, patates, carxofes i pèsols. Per als que prefereixin el peix a la carn, aquí tenen una opció igual de vàlida.

11 Crema catalana

Crema catalana

Crema catalana

I arribem a les postres amb una recepta que no podia faltar. La canyella, la llimona i la taronja li donen un toc de sabor especial i més fort, però ja és a gust del cuiner. Si amb el sucre cremat en teniu prou, ja es tracta d'una bona crema catalana. Bon profit!

12 Panellets

Panellets

Panellets

I com no podia ser d'una altra manera, tanquem la llista amb l'aliment estrella de les dates que s'apropen: els panellets! Fàcils de fer; de pinyons, d'ametlles, de coco... Afanyeu-vos a comprar els ingredients que, si no, us en quedareu sense, i són d'allò més bons!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 260

QUINA SAMFAINA! LA FÓRMULA PERFECTA

  • Tot el que cal saber per estar al dia
  • Vicky Sevilla

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto