Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Receptes tradicionals catalanes

Seleccionem un conjunt de receptes típiques de Catalunya

CUINA.CAT

26/10/2020

Des dels canelons i l'escudella de Nadal fins a plats de pollastre, bacallà o cargols, passant pels típics panellets que ben aviat ens visitaran per la Castanyada i Tots Sants. Acompanya'ns en aquest viatge pel millor i més tradicional de la cuina catalana!

01 Pa amb tomàquet i pernil

Pa amb tomàquet i pernil

Pa amb tomàquet

El pa amb tomàquet havia d'obrir aquest receptari. Un plat que ens agrada a tots i que ens salva qualsevol àpat. De fet, tothom que visita Catalunya l'ha de tastar encara que sigui només una vegada.

02 Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Un altre essencial de la cuina catalana, sobretot a les comarques de Ponent, però també a Girona i les Terres de l'Ebre. Recepta fàcil per iniciar un bon àpat.

03 L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

L'escudella i carn d'olla, el plat tradicional del Nadal

Escudella i carn d'olla

Un plat típic del Nadal a Catalunya, que no falta mai a la seva cita amb el dinar del 25. 

04 Canelons de carn

Canelons de carn

Canelons

I si parlem de plats nadalencs i tradicionals a Catalunya, no podem oblidar-nos dels canelons! Típics del dia de Sant Esteve, són una delícia que ja ens hem acostumat a prendre més dies a l'any. 

05 Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Arròs amb conill i verdures a la cocota

Un altre primer plat molt típic de la cuina casolana catalana que no hi podia faltar. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.

06 Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

Fricandó amb bolets

El fricandó, un altre plat típic a Catalunya. Fregiu la vedella tallada a bistecs petits en una cassola. Prepareu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i afegiu-hi la carn. Flamegeu-la amb el conyac i aboqueu-hi el vi blanc. Quan la carn estigui tendra, salteu els bolets a la paella i afegiu-los a la cassola. Completeu-ho amb la picada d'ametlles.

07 Peus de porc amb cargols

Peus de porc amb cargols

Peus de porc amb cargols

Una recepta explosiva.

08 Sardines amb escalivada / Enrique Marco

Sardines amb escalivada / Enrique Marco Enrique Marco

Sardines amb escalivada

La sardina i l'escalivada, dos essencials més de la cuina d'aquí junts en una altra recepta d'una pinta exquisida. Què espereu per fer-la?

09 Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida Mariona Villavieja

Confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida

Una recepta que en aquest cas, a més, la cuinarem amb pollastre pota blava del Prat de Llobregat. Pollastre confitat amb moniato i prunes; un plat excel·lent i contundent per acompanyar una amanida per exemple.

10 Bacallà a la catalana

Bacallà a la catalana

Bacallà a la catalana

I un plat de peix també relativament senzill de preparar i acompanyat amb ou, patates, carxofes i pèsols. Per als que prefereixin el peix a la carn, aquí tenen una opció igual de vàlida.

11 Crema catalana

Crema catalana

Crema catalana

I arribem a les postres amb una recepta que no podia faltar. La canyella, la llimona i la taronja li donen un toc de sabor especial i més fort, però ja és a gust del cuiner. Si amb el sucre cremat en teniu prou, ja es tracta d'una bona crema catalana. Bon profit!

12 Panellets

Panellets

Panellets

I com no podia ser d'una altra manera, tanquem la llista amb l'aliment estrella de les dates que s'apropen: els panellets! Fàcils de fer; de pinyons, d'ametlles, de coco... Afanyeu-vos a comprar els ingredients que, si no, us en quedareu sense, i són d'allò més bons!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: