La llagosta és un crustaci amb carn a la cua, al cos i a les antenes. La llagosta vermella (d'uns 60 cm) és la típica de les costes mediterrànies, cantàbriques i britàniques. És escassa i cara. La llagosta més habitual als mercats –més econòmica, però menys gustosa– és la verda, procedent del nord d'Àfrica. Hi ha moltes maneres de gaudir de la llagosta al plat, ja sigui en una caldereta, un arròs, a l'americana, a la catalana, amb pularda o a la brasa, entre d'altres. Nosaltres hem seleccionat tres receptes ben diferents per menjar un dels mariscs estrella!
Tacos de llagosta
Una recepta marinera a l'estil de Mèxic, on la llagosta és un crustaci destacat. De fet, la regió del Pacífic Nord a la costa de la Baixa Califòrnia Sud és la principal zona proveïdora de llagosta vermella del país asteca, on es captura des de principis del segle passat. En aquesta recepta, us proposem preparar uns 'tacos' deliciosos amb aquest crustaci i acompanyar-los del toc picant d'una maionesa de 'chipotle'.
Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton
Un plat de mar i de bosc, que combina la llagosta –un crustaci preuat pel seu sabor– i les trompetes de la mort –uns bolets molt populars. Per arrodonir-ho, caldrà preparar un puré de patates i una salsa de llagosta, verdures i brandi, que acabarà de potenciar el gust del crustaci.
Llagosta al forn Becky Lawton
Deixem per al final la tercera tria, una proposta molt més habitual que permet gaudir del sabor delicat de la llagosta. I, a més, és molt fàcil de preparar; només caldrà obrir la llagosta, acompanyar-la de les verdures i hortalisses que més us vinguin de gust i... cap al forn! Una proposta deliciosa.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: