Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tres maneres diferents de menjar llagosta

Un crustaci preuat per omplir la taula d'aromes marineres

CARME MELIÀ

24/09/2021

La llagosta és un crustaci amb carn a la cua, al cos i a les antenes. La llagosta vermella (d'uns 60 cm) és la típica de les costes mediterrànies, cantàbriques i britàniques. És escassa i cara. La llagosta més habitual als mercats –més econòmica, però menys gustosa– és la verda, procedent del nord d'Àfrica. Hi ha moltes maneres de gaudir de la llagosta al plat, ja sigui en una caldereta, un arròs, a l'americana, a la catalana, amb pularda o a la brasa, entre d'altres. Nosaltres hem seleccionat tres receptes ben diferents per menjar un dels mariscs estrella!

01 Tacos de llagosta

Tacos de llagosta

Tacos de llagosta

Una recepta marinera a l'estil de Mèxic, on la llagosta és un crustaci destacat. De fet, la regió del Pacífic Nord a la costa de la Baixa Califòrnia Sud és la principal zona proveïdora de llagosta vermella del país asteca, on es captura des de principis del segle passat. En aquesta recepta, us proposem preparar uns 'tacos' deliciosos amb aquest crustaci i acompanyar-los del toc picant d'una maionesa de 'chipotle'.

02 Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton

Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort

Un plat de mar i de bosc, que combina la llagosta –un crustaci preuat pel seu sabor– i les trompetes de la mort –uns bolets molt populars. Per arrodonir-ho, caldrà preparar un puré de patates i una salsa de llagosta, verdures i brandi, que acabarà de potenciar el gust del crustaci.

03 Llagosta al forn

Llagosta al forn Becky Lawton

Llagosta al forn

Deixem per al final la tercera tria, una proposta molt més habitual que permet gaudir del sabor delicat de la llagosta. I, a més, és molt fàcil de preparar; només caldrà obrir la llagosta, acompanyar-la de les verdures i hortalisses que més us vinguin de gust i... cap al forn! Una proposta deliciosa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 253

ESPECIAL PANARRES! EL MÈTODE INFAL·LIBLE PER FER PA A CASA

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Artur Martínez

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto