CUINA.CAT
05/10/2022Després d'abandonar una mica la cuina a l'estiu, és moment de reenganxar-se als fogons. Amb la calor entren millor les sopes fredes, els gelats i les amanides, però amb l'arribada del fred els plats calents tornen a crear tendència. Aquí us portem un grapat de receptes per fer al forn i llepar-se'n els dits.
Canelons de bolets i 'foie'
Un clàssic: els canelons. Aquest cop, però, amb un toc de tardor, i és que abandonem la carn pels bolets i el 'foie'. Una mescla de gustos que es complementen a la perfecció.
Crestes de formatge, mató i espinacs
En contrast amb els canelons, la xef Ada Parellada ens proposa un entrant que combina el sabor dels espinacs amb les textures més suaus del formatge i el mató. Unes crestes farcides que sempre venen de gust.
Quiche vegana de col llombarda i porros
Una gran opció de forn per a vegans és la 'quiche' de col llombarda i porros. I per als que no sou vegans, també!
Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona
En un receptari de propostes amb forn, no hi podia faltar un bon tros de carn. Us proposem una espatlla de cabrit amb carbassa i llimona que està per llepar-se'n els dits.
Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort
Una última delícia per als amants de la carn. Un plat lleugerament més complex i llarg d'elaborar, però d'un sabor excepcional. Cua de bou estofada amb vi negre i ratafia, farcida de botifarra i guarnida amb trompetes de la mort. Ideal per sorprendre els convidats.
Orada a la sal amb barreja d'espècies Becky Lawton
Una opció fàcil, bona i ràpida. Un clàssic del forn que mai falla!
'Cochinita pibil' Becky Lawton
La 'cochinita pibil' és un dels tacos mexicans més populars. I amb raó! Caldrà macerar bé la carn i deixar-la unes quantes hores al forn, però no estem, ni de bon tros, davant d'una recepta impossible.
Xai amb albergínia Anna Garcia Frigola
Un altre plat de carn absolutament irresistible. El xai amb albergínia que proposa Francesc Murgadas, no us enganyarem, requereix una mica de paciència. Però el resultat, i ho comprovareu a la primera queixalada, paga la pena.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: