Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Vuit plats de forn per llepar-se'n els dits

Arribem amb vuit receptes delicioses per fer al forn i gaudir durant aquesta tardor

CUINA.CAT

05/10/2022

Després d'abandonar una mica la cuina a l'estiu, és moment de reenganxar-se als fogons. Amb la calor entren millor les sopes fredes, els gelats i les amanides, però amb l'arribada del fred els plats calents tornen a crear tendència. Aquí us portem un grapat de receptes per fer al forn i llepar-se'n els dits.

01 Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Canelons de bolets i 'foie'

Un clàssic: els canelons. Aquest cop, però, amb un toc de tardor, i és que abandonem la carn pels bolets i el 'foie'. Una mescla de gustos que es complementen a la perfecció. 

02 Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

Crestes de formatge, mató i espinacs

En contrast amb els canelons, la xef Ada Parellada ens proposa un entrant que combina el sabor dels espinacs amb les textures més suaus del formatge i el mató. Unes crestes farcides que sempre venen de gust.

03 Quiche vegana de col llombarda i porros

Quiche vegana de col llombarda i porros

'Quiche' vegana de col llombarda i porros

Una gran opció de forn per a vegans és la 'quiche' de col llombarda i porros. I per als que no sou vegans, també! 

04 Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

En un receptari de propostes amb forn, no hi podia faltar un bon tros de carn. Us proposem una espatlla de cabrit amb carbassa i llimona que està per llepar-se'n els dits.

05 Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort

Una última delícia per als amants de la carn. Un plat lleugerament més complex i llarg d'elaborar, però d'un sabor excepcional. Cua de bou estofada amb vi negre i ratafia, farcida de botifarra i guarnida amb trompetes de la mort. Ideal per sorprendre els convidats.

06 Orada a la sal amb barreja d'espècies

Orada a la sal amb barreja d'espècies Becky Lawton

Orada a la sal

Una opció fàcil, bona i ràpida. Un clàssic del forn que mai falla! 

07 'Cochinita pibil'

'Cochinita pibil' Becky Lawton

'Cochinita pibil'

La 'cochinita pibil' és un dels tacos mexicans més populars. I amb raó! Caldrà macerar bé la carn i deixar-la unes quantes hores al forn, però no estem, ni de bon tros, davant d'una recepta impossible. 

08 Xai amb albergínia

Xai amb albergínia Anna Garcia Frigola

Xai amb albergínia

Un altre plat de carn absolutament irresistible. El xai amb albergínia que proposa Francesc Murgadas, no us enganyarem, requereix una mica de paciència. Però el resultat, i ho comprovareu a la primera queixalada, paga la pena. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: