Preparació
Preparació
- Per a la pasta brisa (també la podem comprar feta): en un bol, areneu la mantega amb la farina, fins que canviï de color i la mantega hagi desaparegut totalment. És millor treballar la mantega freda, tallada a dauets, perquè si està a temperatura ambient engreixa molt. Afegiu-hi el sucre, la sal i el llevat. Barregeu-ho bé. Afegiu-hi l’ou i pasteu-ho fins a aconseguir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb plàstic film i refredeu-la a la nevera, ben bé 1 h.
- Mentre es refreda la pasta, demaneu ajuda a un adult per saltar la carbassa en una paella, a foc mitjà, fins que perdi la cruor, uns 10 min.
- Afegiu-hi una mica de sal i la farigola. Aboqueu-hi el vi blanc i, a foc lent, espereu que la carbassa l’embegui.
- En una paella, feu un caramel amb els 50 g de sucre i un parell de cullerades d’aigua. Quan sigui daurat, poseu-lo a la base del motlle, que pot ser metàl·lic, de vidre tipus Pyrex o de silicona. Heu d’anar amb molta cura, perquè el caramel crema molt (millor que aquest pas el faci un adult).
- Col·loqueu la carbassa ben premuda sobre el motlle, procurant que no hi quedin forats. Després poseu-hi la botifarra negra i el formatge brie.
- Estireu la massa brisa, talleu-la de la mida del motlle i poseu-la tapant el formatge brie.
- Coeu-ho al forn 20 min, a 180 ºC, o fins que vegeu que la massa està torrada.
- Tot just sortint del forn, desemmotlleu-ho i serviu-ho immediatament.
El consell
- Si no sou gaire de botifarra negra, poseu-hi altres ingredients. Què us semblen unes nous?
- En comptes de botifarra negra, podeu preparar aquest pastís amb carn picada.