Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Preparació

Preparació

  1. Per a la pasta brisa (també la podem comprar feta): en un bol, areneu la mantega amb la farina, fins que canviï de color i la mantega hagi desaparegut totalment. És millor treballar la mantega freda, tallada a dauets, perquè si està a temperatura ambient engreixa molt. Afegiu-hi el sucre, la sal i el llevat. Barregeu-ho bé. Afegiu-hi l’ou i pasteu-ho fins a aconseguir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb plàstic film i refredeu-la a la nevera, ben bé 1 h.
  2. Mentre es refreda la pasta, demaneu ajuda a un adult per saltar la carbassa en una paella, a foc mitjà, fins que perdi la cruor, uns 10 min.
  3. Afegiu-hi una mica de sal i la farigola. Aboqueu-hi el vi blanc i, a foc lent, espereu que la carbassa l’embegui.
  4. En una paella, feu un caramel amb els 50 g de sucre i un parell de cullerades d’aigua. Quan sigui daurat, poseu-lo a la base del motlle, que pot ser metàl·lic, de vidre tipus Pyrex o de silicona. Heu d’anar amb molta cura, perquè el caramel crema molt (millor que aquest pas el faci un adult).
  5. Col·loqueu la carbassa ben premuda sobre el motlle, procurant que no hi quedin forats. Després poseu-hi la botifarra negra i el formatge brie.
  6. Estireu la massa brisa, talleu-la de la mida del motlle i poseu-la tapant el formatge brie.
  7. Coeu-ho al forn 20 min, a 180 ºC, o fins que vegeu que la massa està torrada.
  8. Tot just sortint del forn, desemmotlleu-ho i serviu-ho immediatament.

El consell

  • Si no sou gaire de botifarra negra, poseu-hi altres ingredients. Què us semblen unes nous?
  • En comptes de botifarra negra, podeu preparar aquest pastís amb carn picada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto