Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu les aletes de pollastre i rebutgeu-ne la punta i la pell sobrera.
  2. Peleu les taronges amb molta cura, procurant treure tota la part blanca de la pela. Talleu la pela a la juliana, és a dir, a tires finetes. Espremeu el suc de la taronja.
  3. Escaldeu la pela de taronja tres vegades. Per fer-ho, poseu-la en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, coleu-la i refresqueu-la. Així, tres vegades.
  4. En un bol, poseu la pela de la taronja, el seu suc, la mel, la soja, l’all i el pebre. Barregeu-ho bé fins que la mel es dissolgui.
  5. Poseu les aletes en una safata de forn i marineu-les amb la barreja de taronja, un mínim de 2 h.
  6. Escorreu les aletes i reserveu el marinat.
  7. Coeu les aletes al forn, a 200 ºC, 20 min. De tant en tant, aneu-les ruixant amb el suc del marinat.
  8. Serviu les aletes acompanyades de l’altra taronja, tallada.

El consell

  • Aquestes aletes de pollastre queden la mar de bé si les servim amb una bona amanida, verduretes al forn o una mica d’arròs.
  • Les aletes són molt bones i es couen ràpid. Les marinem perquè quedin més tendres i saboroses, però, si vas just de temps, les pots coure directament, sense marinar. Les podem coure senceres o només els pernilets. Les podem rostir al forn, com ho hem fet nosaltres, però també en una cassola: primer, les enrossim amb una mica d’oli, i després les cobrim amb el suc de les taronges, un got d’aigua, dues cullerades de mel i la pela tallada a la juliana; les coem a foc lent fins que es caramel·litzin, uns 20 minuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: