Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Talleu les aletes de pollastre i rebutgeu-ne la punta i la pell sobrera.
  2. Peleu les taronges amb molta cura, procurant treure tota la part blanca de la pela. Si no teniu clar com fer-ho, val més que demaneu ajuda a un adult. Talleu la pela a la juliana, és a dir, a tires finetes. Espremeu el suc de la taronja.
  3. Escaldeu la pela de taronja tres vegades. Per fer-ho, poseu-la en un cassó amb aigua. Quan arrenqui el bull, coleu-la i refresqueu-la. Així, tres vegades.
  4. En un bol, poseu la pela de la taronja, el seu suc, la mel, la soja, l’all i el pebre. Barregeu-ho bé fins que la mel es dissolgui.
  5. Poseu les aletes en una safata de forn i marineu-les amb la barreja de taronja, un mínim de 2 h.
  6. Escorreu les aletes i reserveu el marinat.
  7. Demaneu ajuda a un adult per coure les aletes al forn, a 200 ºC, 20 min. De tant en tant, aneu-les ruixant amb el suc del marinat.
  8. Serviu les aletes acompanyades de l’altra taronja, tallada.

El consell

  • Aquestes aletes de pollastre queden la mar de bé si les servim amb una bona amanida, verduretes al forn o una mica d’arròs.
  • Les aletes són molt bones i es couen ràpid. Les marinem perquè quedin més tendres i saboroses, però, si vas just de temps, les pots coure directament, sense marinar. Les podem coure senceres o només els pernilets. Les podem rostir al forn, com ho hem fet nosaltres, però també en una cassola: primer, les enrossim amb una mica d’oli, i després les cobrim amb el suc de les taronges, un got d’aigua, dues cullerades de mel i la pela tallada a la juliana; les coem a foc lent fins que es caramel·litzin, uns 20 minuts.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto