Troba la teva recepta

Preparació

  1. Netegeu bé les cuixes, que no tinguin plomissol. Saleu-les. Poseu-les en una plàtera de forn fonda, amb el pebre, el coriandre, el ginebró i el greix d’ànec. Confiteu-ho unes 4 o 5 h a 90 ºC. Les cuixes han de quedar ben toves i meloses.
  2. Una vegada cuites, deixeu-les refredar i, quan siguin tèbies, amb molt de compte, traieu l’os de la sobrecuixa, així quedarà més presentable.
  3. Talleu la carcassa sense greix ni pells a talls petits. Enrossiu els ossos amb un xic de greix d’ànec fins que siguin ben daurats.
  4. Afegiu-hi la ceba, el porro i la pastanaga tallats a rodelles, i deixeu-ho coure uns 20 min.
    Tireu-hi els dos vins i deixeu evaporar-ne l’alcohol. Tireu-hi 1,5 l d’aigua i deixeu-ho coure lentament fins que quedi el 30% del suc.
  5. Aneu-ho desgreixant amb l’ajuda d’un cassó. Quan estigui ben reduït, coleu-ho.
    Torneu a posar la salsa en un cassó i poseu-hi les figues seques. Deixeu-les a foc suau durant 30 min.
  6. Escaldeu les cebes amb pela en aigua bullent durant 1 min. Refredeu-les amb aigua i gel i peleu-les.
  7. Poseu-les en una plàtera amb sal, pebre banc, sucre, vi i mantega. Deixeu-les coure al forn fins que s’hagin begut tot el suc.
  8. Torneu a posar les cuixes al forn, a foc fort, perquè quedin amb la pell cruixent. Reduïu la salsa i lligueu-la amb mantega.
  9. Poseu-les al plat, amb les cebetes al costat i la salsa pel damunt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

09 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14-15 des

VII Mercat de Prop

Tastos, tallers, activitats infantils, demostracions de cuina... Poc abans de Nadal, Preixana celebra la setena...

14-15 des

XII Fira de la Tòfona a Centelles

A Centelles les tòfones neixen de manera silvestre i, des de finals del segle XIX, el mercat de la tòfona...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto