Preparació
- Feu un brou amb el coll i el pedrer de l’ànec. Salpebreu l’ànec. Peleu dues peres i feu-ne talls per farcir l’ànec. Tot seguit, poseu oli i llard en una cassola de terrissa (fonda i que tingui tapa) amb els alls, les cebes i les pastanagues, tot ben pelat i tallat a trossos ben grossos.
- Col·loqueu l’ànec a la cassola amb les verdures i deixeu-lo coure a foc moderat durant 30 min. Aboqueu-hi el vi blanc, les herbes aromàtiques i l’aigua. Deixeu-ho coure lentament.
- Traieu les peres de dins l’ànec. Peleu i traieu el cor de les altres peres que havíeu deixat a part. Si són grosses, partiu-les per la meitat. Disposeu les peres dins la cassola, tapeu-la i poseu-la al forn fins que l’ànec sigui tou. Si les peres són molt madures, no les poseu al forn fins que la cocció de l’ànec estigui avançada.
- Retireu el suc, les pastanagues, els alls i les cebes de la cassola. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador. Torneu-ho a abocar a la cassola juntament amb l’ànec. Quan sigui cuit, emplateu-ho i serviu-ho.
- Nota: recordeu-vos de treure tot el greix de la carn que pugueu quan l’ànec estigui net. Tingueu en compte que l’ànec mut té menys greix que altres espècies.