Troba la teva recepta

Preparació

Elaboració del brou de gambes:

  1. Poseu un raig d'oli d'oliva en un cassó a foc mitjà. Piqueu el porro i el gra d'all i sofregiu-los fins que s'estovin.
  2. Mentre es cuina el porro, poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i sofregiu-hi els caps i les pells de les gambes arrosseres. Aneu aixafant els caps amb ajuda d'una cullera de fusta perquè deixin anar tots els sucs. Quan tingueu els caps ben sofregits, incorporeu-los al cassó i cobriu-los amb l'aigua. Deixeu que tot cogui 40 min. Un cop acabat, coleu el brou i reserveu-lo.

Elaboració de l'arròs:

  1. Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i sofregiu-hi la ceba ratllada amb una mica de sal. Quan sigui transparent, afegiu-hi el pebrot verd i vermell tallats petits. Incorporeu-hi també els cors de carxofes tallats a quarts.
  2. Quan vegeu que la verdura s'ha estovat, afegiu-hi els tomàquets ratllats. Deixeu que el sofregit redueixi bé. No em cansaré de repetir que el secret d'un bon arròs és el sofregit, que ha d'estar molt concentrat, gairebé caramel·litzat. Aquest és el meu toc secret, així que no tingueu pressa. Mentre es fa el sofregit, piqueu al morter unes fulles de julivert i un gra d'all, al qual haureu tret el germen central.
  3. Un cop tingueu el sofregit al punt, afegiu-hi l'arròs i doneu-li un parell de voltes. Incorporeu-hi el brou de gambes calent, el julivert i l'all picats i rectifiqueu-ho de sal. En aquest punt podeu afegir-hi una mica de colorant, si decidiu utilitzar-lo. A mi m'agrada posar-n'hi una mica per pujar el color de l'arròs.
  4. Deixeu que l'arròs cogui 10 min a foc viu. Passat el temps, abaixeu el foc a mitjà-baix i afegiu-hi les cues de les gambes arrosseres i els pèsols. Deixeu que cogui 8 min més.
  5. Finalment, retireu la paella del foc i tapeu-la. Deixeu que reposi 5 min abans de servir-lo.
  6. Per decorar el plat, podeu cuinar unes gambes més grans a la planxa i acabar-ho amb unes flors de pensament. Veureu quin plat més lluït us queda.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto