Preparació
- Peleu la pastanaga, renteu el porro i talleu-los de manera regular. Aixafeu els alls i sofregiu-ho tot amb unes gotes d’oli.
- Elimineu les fulles exteriors de les carxofes, les puntes i els pèls interiors, talleu-les a quarts i submergiu-les en aigua amb llimona. Afegiu-les a la preparació anterior, juntament amb l’anís estrellat, continueu la cocció 8 min, remenant-ho de tant en tant, salpebreu-ho i mulleu-ho amb el vi ranci.
- Passats 2 min, afegiu-hi l’aigua, el manat d’herbes i la mel, i continueu la cocció uns 10 min més; rectifiqueu-ne el punt de sal i afegiu-hi unes gotes de suc de llimona i la pela de mitja llimona.
- Talleu el bacallà en racions i submergiu-lo en oli d’oliva, a 65 ºC, uns 6-7 min.
- Retireu el bacallà i poseu-lo sobre un paper absorbent uns segons, per eliminar-ne l’excés d’oli.
- Serviu el bacallà amb el brou i algunes carxofes.