Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Munteu els rovells i els ous sencers amb 150 g de sucre, amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques, fins que doblin el volum.
  2. Tamiseu la farina i barregeu-hi la pell de llimona ratllada.
  3. Munteu les clares amb els 50 g de sucre restant i un polsim de sal.
  4. Mentre es munten les clares, barregeu delicadament els ous muntats i la farina, i seguidament afegiu-hi les clares, quan estiguin ben muntades amb el sucre. Primer 1/3 part, i, quan estigui ben barrejat, la resta de clares. Acabeu-ho de barrejar bé.
  5. Damunt d'uns papers sulfurats que no superin les mides del forn, esteneu la massa i poseu-la a coure al forn 5 min a 200 ºC. Les planxes han de quedar flexibles perquè es puguin cargolar amb facilitat.
  6. Reserveu una planxa per al fons del pastís. A les altres escampeu-hi la melmelada i enrotlleu-les, prement-ho bé. Us ha de quedar una mena de braç molt estret, de 5 cm de diàmetre. Congeleu-lo.
  7. Macereu la pell de taronja tallada molt petita amb el Cointreau durant 2 h.
  8. Poseu a coure els rovells, els ous, el sucre i el suc de taronja al bany maria fins que arribi als 85 ºC. Comproveu-ne la temperatura amb un termòmetre especial per a cuina. Quan arribi a aquesta temperatura, tritureu-ho, coleu-ho i munteu-ho amb unes varetes elèctriques fins que quedi ben esponjat i fred.
  9. Barregeu la nata semimuntada amb la preparació dels rovells escumats i la pell de taronja macerada. Mescleu-ho delicadament.
  10. Una vegada tingueu els bracets de pa de pessic i melmelada congelats, talleu-ne rodelles fines de 3 mm de gruix i folreu un motlle semicircular amb aquestes rodelles.
  11. Poseu la massa de bescuit a dins del motlle i tapeu-ho amb una rodella de pa de pessic. Congeleu-ho unes 6 h. Per servir-lo, només cal que el traieu del congelador i el desemmotlleu amb l'ajuda d'aigua calenta o un bufador, i el podreu treure amb molta facilitat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto