Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al gall: talleu el gall a quarts, salpebreu-los i marqueu-los en oli.
  2. Un cop marcats, retireu-los. Tot seguit, afegiu-hi els alls, la ceba i l’espígol, i estofeu-ho.
  3. Un cop estofada la ceba, reduïu-la amb el vi blanc i, tot seguit, afegiu-hi el gall, cobriu-ho d’aigua i poseu-ho a bullir.
  4. Quan sigui cuit, desfeu la carn i guardeu-la. 
  5. Per a les prunes: poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir fins que s’hidratin.
  6. Per als pinyons: poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir lentament fins que no quedi aigua. 
  7. Per al paté: tritureu els ous amb el fetge i coleu-ho amb un colador fi.
  8. Un cop colat, afegiu-hi tots els ingredients restants i tritureu-ho.
  9. Poseu el resultat en motlles i coeu-ho a 110 ºC durant 40 min. 
  10. Preparació: agafeu la mantellina i estireu-la. D’altra banda, traieu el pinyol de les prunes i farciu-les amb el paté (serà el centre del bombó).
  11. Agafeu la meitat de pit i pota del gall i feu-ne una pilota amb el centre de la pruna farcida.
  12. Quan la pilota estigui feta, emboliqueu-la amb la mantellina de porc i poseu-la al forn a 180 ºC durant 5 min.
  13. Per a la salsa: feu servir el brou de la cocció i afegiu-hi una picada clàssica.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: