Preparació
- Per al gall: talleu el gall a quarts, salpebreu-los i marqueu-los en oli.
- Un cop marcats, retireu-los. Tot seguit, afegiu-hi els alls, la ceba i l’espígol, i estofeu-ho.
- Un cop estofada la ceba, reduïu-la amb el vi blanc i, tot seguit, afegiu-hi el gall, cobriu-ho d’aigua i poseu-ho a bullir.
- Quan sigui cuit, desfeu la carn i guardeu-la.
- Per a les prunes: poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir fins que s’hidratin.
- Per als pinyons: poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir lentament fins que no quedi aigua.
- Per al paté: tritureu els ous amb el fetge i coleu-ho amb un colador fi.
- Un cop colat, afegiu-hi tots els ingredients restants i tritureu-ho.
- Poseu el resultat en motlles i coeu-ho a 110 ºC durant 40 min.
- Preparació: agafeu la mantellina i estireu-la. D’altra banda, traieu el pinyol de les prunes i farciu-les amb el paté (serà el centre del bombó).
- Agafeu la meitat de pit i pota del gall i feu-ne una pilota amb el centre de la pruna farcida.
- Quan la pilota estigui feta, emboliqueu-la amb la mantellina de porc i poseu-la al forn a 180 ºC durant 5 min.
- Per a la salsa: feu servir el brou de la cocció i afegiu-hi una picada clàssica.