Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Si voleu presentar les broquetes de manera espectacular, feu servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, peleu les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
  2. Talleu els lloms de xai a daus. Salpebreu-los i poseu-los en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixeu macerar un mínim d’1 h. Si teniu pressa, com que la carn de costella és molt tendra no passa res si la coeu sense marinar.
  3. Talleu el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Us han de quedar unes làmines molt fines. Si no veieu clar com fer-ho, demaneu ajuda a un adult. Quan les tingueu a punt, emboliqueu cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Claveu un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi claveu també el carbassó amb mozzarella. Si us costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podeu fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi poseu un tros de xai. Feu tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Poseu les broquetes en una safata de forn. Unteu el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coeu al forn, a 200 ºC, durant 10 min.

El consell

La paraula 'broqueta' ve del francès 'brochette', que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta us proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepareu quan tingueu convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

14 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

14 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

18 oct

'Cosa/Cos' de Les Impuxibles

A través d'un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, es visibilitza el procés...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto