Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Si voleu presentar les broquetes de manera espectacular, feu servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, peleu les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
  2. Talleu els lloms de xai a daus. Salpebreu-los i poseu-los en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixeu macerar un mínim d’1 h. Si teniu pressa, com que la carn de costella és molt tendra no passa res si la coeu sense marinar.
  3. Talleu el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Us han de quedar unes làmines molt fines. Si no veieu clar com fer-ho, demaneu ajuda a un adult. Quan les tingueu a punt, emboliqueu cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Claveu un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi claveu també el carbassó amb mozzarella. Si us costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podeu fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi poseu un tros de xai. Feu tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Poseu les broquetes en una safata de forn. Unteu el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coeu al forn, a 200 ºC, durant 10 min.

El consell

La paraula 'broqueta' ve del francès 'brochette', que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta us proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepareu quan tingueu convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

23 nov

VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Amb l’objectiu de reivindicar l’autèntica calçotada i la cuina del calçot, l’Ajuntament...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto