Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Si voleu presentar les broquetes de manera espectacular, feu servir les branques de romaní com a punxó. Per fer-ho, peleu les branquetes i guardeu les fulles de la punta, de manera que us quedi un tronc net.
  2. Talleu els lloms de xai a daus. Salpebreu-los i poseu-los en un recipient, coberts d’oli d’oliva, els alls pelats i trencats, vinagre balsàmic, el suc de mitja llimona, la pela ratllada de la llimona i les fulles de romaní fresc. Ho deixeu macerar un mínim d’1 h. Si teniu pressa, com que la carn de costella és molt tendra no passa res si la coeu sense marinar.
  3. Talleu el carbassó a làmines longitudinals, amb l’ajut d’un pelador. Us han de quedar unes làmines molt fines. Si no veieu clar com fer-ho, demaneu ajuda a un adult. Quan les tingueu a punt, emboliqueu cada bola de mozzarella en una làmina de carbassó.
  4. Claveu un tomàquet cherry a cada branca de romaní o en una broqueta convencional. Hi claveu també el carbassó amb mozzarella. Si us costa molt clavar els ingredients a la branqueta, abans podeu fer-hi una incisió amb una broqueta metàl·lica o un escuradents. Per acabar, hi poseu un tros de xai. Feu tres o quatre broquetes d’aquesta manera.
  5. Poseu les broquetes en una safata de forn. Unteu el carbassó amb una mica del suc del marinat i, amb l’ajuda d’un adult, ho coeu al forn, a 200 ºC, durant 10 min.

El consell

La paraula 'broqueta' ve del francès 'brochette', que significa ‘punxó’. Normalment, les broquetes són de fusta o de metall, però en aquesta recepta us proposem fer servir branquetes de romaní. Si les prepareu quan tingueu convidats, segur que es quedaran amb la boca oberta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto