Troba la teva recepta

Avui us proposo una d’aquelles receptes d’aprofitament que supera totes les expectatives, unes mossegades cruixents amb sorpresa de xocolata. Aquests caramels ens els va inspirar en David Lienas durant una de les seves classes, font gairebé infinita d’idees i noves receptes.

La idea no pot ser més senzilla: congelar una crema que us hagi sobrat en glaçoneres, embolicar els dauets congelats en pasta fil·lo i coure’ls al forn fins que siguin daurats. Durant la cocció la crema es descongela i resulten uns farcellets cruixents espectaculars, amb la crema líquida a l’interior que explota a la boca quan hi claves queixalada. Us ho imagineu?

El tema de les sobralles a la cuina és ben curiós. Sovint quan faig samfaina o plats similars elaborats m’agrada que me’n sobri. Les restes les aprofito per fer una truita o un acompanyament o una salsa, amb un resultat que sovint millora l’original. Doncs amb aquests caramels em passa el mateix: des que els vaig descobrir sempre faig que em sobrin cremes, crema pastissera, crema de llimona, crema de xocolata… són un autèntic vici!

Preparació

  1. Congeleu la crema en glaçoneres.
  2. Talleu la pasta fil·lo en quadrats i pinteu-los amb la mantega fosa. Poseu-hi al damunt una segona capa de pasta fil·lo i torneu-los a pintar.
  3. Emboliqueu cada glaçó de crema congelada amb un quadrat de pasta i pinteu-lo amb la mantega fosa. Coeu-los al forn uns 10 min a 190 ºC, fins que siguin daurats.
  4. Empolseu els caramels amb sucre o cacau en pols i serviu-los tebis.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto