Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la pasta brisa: en un bol tamiseu la farina, afegiu-hi la mantega tallada a dauets i barregeu-ho amb els dits fins que tingueu una massa terrosa. Afegiu-hi la sal, l’ou i el sucre de llustre i barregeu-ho fins a tenir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb film transparent i deixeu-la reposar a la nevera 1 h.
  2. Entre dos papers de forn, estireu la massa a un gruix aproximat de 0,5 cm. Talleu els discos segons la mida dels motlles, folreu-los i deixeu-los refredar 30 min a la nevera.
  3. Punxeu bé la massa i pinteu-la amb clara d’ou batuda per tal d’impermeabilitzar la base. Coeu-les a 180 ºC fins que siguin daurades. Reserveu-ho.
  4. Per a la crema: en un cassó poseu a bullir la llet (reserveu-ne una mica per desfer la Maizena), el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull deixeu-ho infusionar uns minuts.
  5. Bateu els rovells d’ou i afegiu-hi la Maizena dissolta amb la llet reservada.
  6. Aboqueu la llet calenta sobre els rovells, coleu-ho tot i coeu-ho a foc baix, remenant-ho constantment. Així que s’espesseix traieu la crema del foc, aboqueu-la en un bol i deixeu-la refredar filmada a pell. Reserveu-la a la nevera.
  7. A l’hora de servir, ompliu les cassoletes amb la crema i cremeu-la amb la pala o un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 oct

Palamós Gastronòmic 2019

Participar en un showcoking de cuina marinera, fer una visita guiada a la subhasta del peix o participar...

17 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

17 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

17 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto