Troba la teva recepta

Aquestes cassoletes de crema catalana les vaig fer per a la cita bloguera Del blog al plat, una convocatòria mensual que ens proposa cada mes la Mercè. No podia faltar a la cita, ja que el blog escollit és 'Com a casa, res', de la Teresa, una gran amiga bloguera amb qui ens coneixem de fa ja molts anys.

Quan vaig començar a xafardejar 'Com a casa, res' buscant una recepta per fer, em vaig quedar ben sorpresa de la gran quantitat de receptes llamineres que té la Teresa! Totes em venien de gust de fer, i no hi havia manera d’acabar-me de decidir. Però després vaig pensar que justament el 19 de març és Sant Josep, i que segur que faria crema catalana, i per això em vaig decantar per aquestes cassoletes. A casa, la crema catalana sempre es menja amb algun complement farinaci per sucar a la crema, normalment uns melindros. A la recepta de la Teresa ja hi va tot incorporat: una cullerada de la cassoleta és com si mengessis la crema tot sucant-hi galetes!

Preparació

  1. Per a la pasta brisa: en un bol tamiseu la farina, afegiu-hi la mantega tallada a dauets i barregeu-ho amb els dits fins que tingueu una massa terrosa. Afegiu-hi la sal, l’ou i el sucre de llustre i barregeu-ho fins a tenir una massa homogènia. Emboliqueu-la amb film transparent i deixeu-la reposar a la nevera 1 h.
  2. Entre dos papers de forn, estireu la massa a un gruix aproximat de 0,5 cm. Talleu els discos segons la mida dels motlles, folreu-los i deixeu-los refredar 30 min a la nevera.
  3. Punxeu bé la massa i pinteu-la amb clara d’ou batuda per tal d’impermeabilitzar la base. Coeu-les a 180 ºC fins que siguin daurades. Reserveu-ho.
  4. Per a la crema: en un cassó poseu a bullir la llet (reserveu-ne una mica per desfer la Maizena), el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull deixeu-ho infusionar uns minuts.
  5. Bateu els rovells d’ou i afegiu-hi la Maizena dissolta amb la llet reservada.
  6. Aboqueu la llet calenta sobre els rovells, coleu-ho tot i coeu-ho a foc baix, remenant-ho constantment. Així que s’espesseix traieu la crema del foc, aboqueu-la en un bol i deixeu-la refredar filmada a pell. Reserveu-la a la nevera.
  7. A l’hora de servir, ompliu les cassoletes amb la crema i cremeu-la amb la pala o un bufador.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto