Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu la pasta fil·lo a rodones d'uns 9 cm de diàmetre.
  2. Pinteu-es amb mantega fosa i apileu-les, una sobre l'altra, fins a fer-ne tres pisos.
  3. Feu una coca per persona. Coeu-les al forn fins que estiguin cruixents.
  4. Per al fons de gambes: peleu les gambes i, en una cassola, daureu els caps i les pells amb els alls, una mica aixafats.
  5. Mulleu-ho amb aigua i deixeu-ho reduir a foc lent a obtenir uns 200 ml de fons concentrat. Saleu-lo.
  6. Per al farciment: talleu la pastanaga i l'arrel d'api a dauets, salteu-los amb oli d'oliva a foc fort i salpebreu-los.
  7. Per al vel d'allada: coeu l'all i el bitxo tallat amb l'oli.
  8. Afegiu-hi el fons de gambes, feu que arrenqui el bull i afegiu-hi l'elàstic.
  9. Retireu-ho del foc i deixeu-ho quallar en una safata ben plana.
  10. Deixeu-ho refredar completament i talleu-ho a la mateixa mida que la pasta fil·lo.
  11. Per a l'aire fumat: escalfeu suament l'oli, el pebre vermell i la lectina de soja.
  12. Tritureu-ho donant-hi aire fins que es formi una espècie d'escuma.
  13. Talleu els alls a làmines molt fines i fregiu-los per fer-ne xips.
  14. Fregiu les fulles de julivert fins que estiguin cruixents
  15. Al moment de servir, salteu a foc fort les gambes pelades en una paella.
  16. Al fons del plat, munteu els cercles de la pasta fil·lo i, a sobre, el vel d'allada i la verdura.
  17. Col·loqueu-hi per sobre tres gambes a cada cercle.
  18. Poseu-hi una mica de l'aire fumat per sobre.
  19. Acabeu-ho amb les xips d'all i el julivert cruixent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: