Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Salpebreu els colls de xai. Poseu un raig d'oli d'oliva en una cocota baixa i marqueu la carn per tots els costats fins que estigui daurada. Reserveu-la.
  2. Tireu un raig més d'oli a la cocota, si cal, i sofregiu-hi el porro i la ceba picats. Poseu-hi una mica de sal i deixeu que suïn uns 10 min.
  3. Incorporeu-hi els tomàquets ratllats i deixeu que tot se sofregeixi uns 10 min més.
  4. Afegiu-hi 250 ml de vi negre i els claus. Deixeu que trenqui el bull. Torneu a posar els colls a la cocota i acabeu-ho de cobrir amb la resta de vi i aigua (suficient per cobrir bé la carn). Deixeu que cogui a foc lent 1 h i 15 min. Si cal, afegiu-hi més aigua durant la cocció.
  5. Passat el temps, retireu els colls i passeu la salsa per un colador xinès. Espremeu-ho bé per aprofitar tots els sucs.
  6. Piqueu tots els ingredients de la picada al morter fins aconseguir una pasta.
  7. Retorneu la salsa a la cocota i poseu-la a foc mitjà. Afegiu-hi la picada i un got d'aigua i deixeu que bulli 5 min. Afegiu-hi de nou els colls i rectifiqueu-ho de sal. Deixeu que tot el conjunt es cuini durant 15 min més.
  8. Podeu servir els colls de xai amb arròs basmati o amb unes patates fregides. Ja veureu quin plat més deliciós!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: