Preparació
- Primerament poseu un cassó al foc amb la llet, la nata i les beines de vainilla. Espereu que arrenqui el bull i retireu-ho del foc deixant-ho infusionar tapat 30 min. Ajunteu els rovells amb el sucre en un bol de vidre i aboqueu-hi la llet i la vainilla al damunt tot batent-ho enèrgicament.
- Per acabar-ho, ompliu els motlles refractants (que poden anar al forn) i col·loqueu-los en una plata de forn. Introduïu-los al forn preescalfat 40 min a 98 ºC. És vital per a aquesta elaboració que la temperatura no sobrepassi mai els 100 ºC. Si fos així, es tallaria la crema i no podríem aprofitar-ne el resultat. Podeu finalitzar aquesta elaboració cremant la crema amb una pala candent, posant-hi carquinyolis trinxats al damunt, amb neules trinxades, amb qualsevol sorbet o gelat al gust, barrejant-hi fruites de diversos orígens…