Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu en remull a la nevera la mantellina amb aigua freda i el suc d’una llimona perquè deixi anar la seva fortor.
  2. Escaldeu les cebetes en aigua bullent. Refresqueu-les amb aigua i gel i peleu-les. Poseu-les en una plàtera de forn amb el sucre, un polsim de sal i la mantega. Enforneu-les, amb el forn calent, 40 min a 160 ºC. Han de quedar ben caramel·litzades.
  3. Netegeu les hortalisses i peleu-les. Talleu-les a daus grossos. Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i les hortalisses. Ofegueu-les fins que comencin a agafar color.
  4. Afegiu-hi la cua de vedella tallada a trossos grossos i deixeu-la enrossir. Tireu-hi el vi i la cervesa i deixeu-los reduir 10 min.
  5. Cobriu la cua amb força aigua i deixeu-ho coure lentament al voltant de 5 o 6 h, fins que la carn es desfaci de l’os. A mesura que va fent la cocció s’hi ha d’anar afegint aigua. Saleu-la quan gairebé sigui cuita.
  6. Una vegada cuita, traieu la cua i aneu-ne separant la carn de l’os. Torneu a posar els ossos a la cassola amb el suc de la cocció i deixeu-ho reduir perquè agafi gust i densitat.
  7. Emboliqueu-la com si es tractés d’un braç de gitano i tanqueu-ne les vores perquè els sucs de la carn es mesclin. Deixeu-ho reposar a la nevera 6 h. Ha de quedar una mena de braç de gitano de carn.
  8. Una vegada fred, traieu el paper i talleu la carn a rodanxes de 4 cm de gruix. Emboliqueu cada ració amb un tros de mantellina ben assecada.
  9. Coleu el suc de la cocció i torneu a comprovar el punt de sal i la densitat de la salsa. Ha de quedar ben fosca.
  10. Per acabar el plat, enforneu la cua al forn 20-25 min a 200 ºC, perquè la mantellina quedi ben daurada i l’interior de la cua quedi ben calent. Poseu la ració de mantellina al plat. Acompanyeu-la d’unes cebetes de platillo i salseu la cua amb la salsa de cervesa.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto