Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al chutney: peleu les pomes i les cebes i talleu-les a la juliana.Espremeu les taronges i poseu-ho tot junt en una olla; coeu-ho a foc mitjà 3 h, remenant-ho de tant en tant, fins que tingui consistència de melmelada. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
  2. Per al porc fumat: feu una barreja amb l’oli d’oliva, el pebre vermell, les herbes, la sal i els alls, i mescleu-ho amb la peça de porc. Tapeu-ho i deixeu-ho reposar durant 12 h a la nevera.
  3. En una olla gran a foc mitjà, feu una base al fons amb tota la ceba, tallada a làmines, i, a sobre, el porc adobat amb tots els ingredients, el chutney i la cervesa. Manteniu-ho a foc alt fins que s’evapori l’alcohol.
  4. Passats uns minuts, abaixeu el foc al mínim i coeu-ho 3 h amb l’olla tapada (1 h en olla de pressió).
  5. Quan estigui a punt, deixeu-ho refredar. Talleu la carn i barregeu-ho. Afegiu-hi el cibulet picat.
  6. Agafeu una circumferència de massa i poseu-vos-la al palmell de la mà. Amb l’altra mà, agafeu una cullera i ompliu-la amb el farciment, que posareu al centre de la massa, de manera que quedi la vora a punt per doblegar-la i formar un semicercle. Ajunteu les vores de la circumferència i pressioneu-les amb força amb el dit gros i l’índex, intentant que les dues vores s’enganxin. Una vegada tancada, doneu-li la forma que més us agradi. La clàssica, a l’Argentina, és anar-la girant sobre si mateixa, de manera que quedin petites muntanyetes.
  7. Escalfeu el forn a 220-240 ºC, durant uns 10-15 min.
  8. Folreu una safata de forn amb paper antiadherent i poseu-hi unes 10 empanades, separades entre elles (per aconseguir que la calor arribi a tot arreu i evitar que s’enganxin). Coeu-les 8-10 min, fins que la massa estigui lleument daurada. Repetiu l’operació amb la resta d’empanades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: