Preparació
- En una olla amb aigua calenta, bulliu la vedella 40 min, fins que quedi tova. Retireu-la del foc, traieu-li el greix i, amb un ganivet, talleu-la a daus de 0,5 cm.
- Poseu els ous a bullir, 10 min. Retireu-los i reserveu-los.
- En una olla a foc mitjà, ofegueu les cebes, pelades i tallades a daus de 0,5 cm, amb oli fins que quedin transparents. Afegiu-hi la carn tallada a ganivet i el brou de cocció de la carn, i barregeu-ho bé.
- Afegiu-hi la barreja de condiments i deixeu-ho coure 5 min.
- Apagueu el foc, deixeu-ho reposar 15 min i afegiu-hi els ous cuits tallats a daus. Barregeu-ho i refrigereu-ho.
- Agafeu una circumferència de massa i poseu-vos-la al palmell de la mà. Amb l’altra mà, agafeu una cullera i ompliu-la amb el farciment, que posareu al centre de la massa, de manera que quedi la vora a punt per doblegar-la i formar un semicercle. Uniu les vores de la circumferència i pressioneu-les amb força amb el dit gros i l’índex, intentant que les dues vores s’enganxin. Una vegada tancada, doneu-li la forma que més us agradi.
- Escalfeu el forn a 220-240 ºC, 10-15 min. Folreu una safata de forn amb paper antiadherent i poseu-hi 10 empanades, separades entre elles. Coeu-les 8-10 min, fins que la massa estigui lleument daurada. Repetiu l’operació amb la resta d’empanades.