Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. El dia abans, poseu els fesols de Santa Pau en remull.
  2. Peleu la carbassa i talleu-la a daus de 3 cm.
  3. Poseu un raig d'oli d'oliva en una cocota i tireu-hi la carabassa. Ofegueu-la a foc mitjà. Aneu-li donant voltes perquè agafi color per tots els costats. Reserveu-la.
  4. En la mateixa cocota, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana i els pebrots tallats a daus petits. Podeu afegir-hi una mica més d'oli si ho considereu oportú. Tireu-hi una mica de sal i deixeu que es cuini a foc mitjà fins que la ceba sigui transparent.
  5. Incorporeu-hi el comí i el pebre vermell de la Vera dolç i el picant i també la cúrcuma, que haureu picat al morter. Doneu-hi un parell de voltes i afegiu-hi els tomàquets ratllats. Deixeu que es cuini durant 10 min a foc mitjà.
  6. Escorreu els fesols i renteu-los sota l'aixeta amb abundant aigua. Escorreu-los de nou i tireu-los a la cocota. Cobriu-los amb aigua i deixeu que coguin durant 1 h i 30 min a foc baix. Haureu d'anar afegint-hi aigua a mesura que s'evapori. Procureu que sigui aigua freda per "espantar" els fesols. D'aquesta forma us quedaran més tendres.
  7. Passat el temps, incorporeu-hi de nou la carbassa i una fulles de coriandre picades. Poseu-ho a punt de sal i deixeu-ho coure uns 5 min.
  8. Renteu l'arròs basmati sota l'aixeta fins que l'aigua surti neta. Escorreu-lo i afegiu-lo al guisat. Deixeu-ho coure a foc suau durant 15 min. Vigileu que el guisat no quedi sec. Si cal, afegiu-hi més aigua. Rectifiqueu-ho de sal i acabeu-ho amb una mica de coriandre picat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto