Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu les figues i talleu cada figa en quatre rodelles. Poseu-les de manera ordenada al damunt d’una safata.
  2. Amb un tallapastes, talleu rodelles de fetge gras semicuit de la mateixa mida que les rodelles de les figues. Munteu les figues posant una rodella de figa i una de semicuit, i així fins acabar amb la part de dalt de la figa. Emboliqueu-les amb film transparent i premeu-lo un xic perquè les figues quedin ben compactes. Guardeu les vuit figues a la nevera durant 2 h.
  3. Mentrestant, barregeu el pedro ximenes amb l’agar-agar i poseu-ho al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure a foc suau 30 s i poseu-ho en una plàtera, que quedi una làmina ben fina. Reserveu-ho a la nevera.
  4. Per muntar l’aperitiu, agafeu uns plats de vidre de mida petita i poseu-hi unes branques d'herba gelada. Traieu el film de les figues i talleu-les amb un ganivet mullat amb aigua calenta per la meitat, longitudinalment, de manera que es vegin les capes de figa i fetge gras. Poseu les dues meitats recolzades sobre l'herba gelada.
  5. Talleu la gelea de pedro ximenes a rectangles de la mida de les figues i poseu-los al damunt de cada figa. Amaniu el conjunt amb unes gotes d'oli de pinyons, els pinyons torrats tallats en tres, unes escames de sal i un xic de porradell picat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: